Voor 4 personen:
Voor de salade:
Bak de gepaneerde geitenkaasjes in een pan zonder vetstof.
Snijd de kaki in schijfjes. Pel de lychees en trek het vruchtvlees los van de pit. Hak de hazelnoten grof. Was de rucola.
Assembleer de rucola op bordjes. Dresseer de kaki, lychee en geitenkaasjes. Werk af met de hazelnoten en de bramencompote (zie stappen hieronder).
Voor de bramencompote:
Pers de appelsien uit. Doe de bramen met de suiker en het appelsiensap in een kookpot. Breng al roerend aan de kook op een middelhoog vuur. Laat 3 min doorkoken. Pas op voor spetters!! Verwijder schuim dat komt bovendrijven.
Snijd, als je een vanillestokje gebruikt, het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg toe aan de kookpot en roer door. Anders voeg je de vanillesuiker toe. Voeg ook de kaneel toe.
Vul een glazen jar met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de pot onderste boven. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat afkoelen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Voor de salade:
Bak de gepaneerde geitenkaasjes in een pan zonder vetstof.
Snijd de kaki in schijfjes. Pel de lychees en trek het vruchtvlees los van de pit. Hak de hazelnoten grof. Was de rucola.
Assembleer de rucola op bordjes. Dresseer de kaki, lychee en geitenkaasjes. Werk af met de hazelnoten en de bramencompote (zie stappen hieronder).
Voor de bramencompote:
Pers de appelsien uit. Doe de bramen met de suiker en het appelsiensap in een kookpot. Breng al roerend aan de kook op een middelhoog vuur. Laat 3 min doorkoken. Pas op voor spetters!! Verwijder schuim dat komt bovendrijven.
Snijd, als je een vanillestokje gebruikt, het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg toe aan de kookpot en roer door. Anders voeg je de vanillesuiker toe. Voeg ook de kaneel toe.
Vul een glazen jar met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de pot onderste boven. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat afkoelen.
Geef een reactie