Voor 4 porties:




 1 flespompoen
 190 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
 1 spitskool of chinese kool
 1 granaatappel
 1 volledige bol look
 4 el light mayonaiseIk gebruik 0% suiker van Devos Lemmens
 1 rode ui
 olijfolie
 kurkuma, komijn, peper, zout 
 Optioneel: tuinkers voor de afwerking

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pompoen. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

3

Snijd de spitskool in twee, verwijder het harde ‘kontje’ en snijd grof. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de top van de bol look af (aan het smalle puntje waar de teentjes samen komen, zodat de lookdelen bloot komen te liggen).

4

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote schaal. Voeg de uiringen, pompoen, spitskool en kikkererwten toe. Kruid met kurkuma, komijn, peper en zout en besprenkel met rijkelijk wat olijfolie. Roer door elkaar en stort dit uit over een ovenplaat.

5

Leg in het midden de bol look met het opengesneden deel naar boven. Overgiet dit nog even met wat olie. Zet de ovenplaat 35 minuten in de oven. Roer 2 keer de groenten goed door in de tussentijd, zodat de groentjes niet verbranden!

6

Snijd de granaatappel in 4. Vul een kom met koud water. Houd de granaatappelpartjes onder water en duw de pitjes eruit. Schep de resterende velletjes uit het water en giet in een vergiet af. Zo blijven enkel de pitjes over.

7

Haal de ovenplaat uit de oven, duw de teentjes look uit de pel en blend (met een mixer) samen met de mayo tot een dik sausje.

8

Dresseer nu de borden met de warme butternut salade, werk af met de granaatappelpitjes en het mayo-looksausje. Eventueel nog extra afwerken met wat tuinkers.



Categorie

Ingrediënten

 1 flespompoen
 190 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
 1 spitskool of chinese kool
 1 granaatappel
 1 volledige bol look
 4 el light mayonaiseIk gebruik 0% suiker van Devos Lemmens
 1 rode ui
 olijfolie
 kurkuma, komijn, peper, zout 
 Optioneel: tuinkers voor de afwerking

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pompoen. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

3

Snijd de spitskool in twee, verwijder het harde ‘kontje’ en snijd grof. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de top van de bol look af (aan het smalle puntje waar de teentjes samen komen, zodat de lookdelen bloot komen te liggen).

4

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote schaal. Voeg de uiringen, pompoen, spitskool en kikkererwten toe. Kruid met kurkuma, komijn, peper en zout en besprenkel met rijkelijk wat olijfolie. Roer door elkaar en stort dit uit over een ovenplaat.

5

Leg in het midden de bol look met het opengesneden deel naar boven. Overgiet dit nog even met wat olie. Zet de ovenplaat 35 minuten in de oven. Roer 2 keer de groenten goed door in de tussentijd, zodat de groentjes niet verbranden!

6

Snijd de granaatappel in 4. Vul een kom met koud water. Houd de granaatappelpartjes onder water en duw de pitjes eruit. Schep de resterende velletjes uit het water en giet in een vergiet af. Zo blijven enkel de pitjes over.

7

Haal de ovenplaat uit de oven, duw de teentjes look uit de pel en blend (met een mixer) samen met de mayo tot een dik sausje.

8

Dresseer nu de borden met de warme butternut salade, werk af met de granaatappelpitjes en het mayo-looksausje. Eventueel nog extra afwerken met wat tuinkers.

Notes

Geroosterde pompoensalade met spitskool, kikkererwten en looksaus