Voor 10 soepjes als voorgerecht:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappel en de wortels. Verwijder de topjes van de wortels. Pel de look en de ajuin. Snijd de ajuin, tomaten, aardappel, wortels en paprika's in grove stukken. Verdeel alle groenten over een bakplaat of ovenschaal en overgiet met flink wat olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Zet de groenten 30 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
Bedek ondertussen een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de pancettasneetjes overheen. Zet de laatste 10 minuten mee vanboven in de oven.
Haal uit de oven en zet de gebakken pancetta opzij.
Doe de geroosterde groenten in een grote blender (desnoods in 2 delen als je blender te klein is!!) en voeg 400 ml water, de tomatenpuree en 2 el Boursin toe. Mix alles tot een dikke, gladde soep.
Serveer de soep in mooie soepkommen, garneer met een theelepeltje Boursin, de krokante pancetta een blaadje basilicum on top!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappel en de wortels. Verwijder de topjes van de wortels. Pel de look en de ajuin. Snijd de ajuin, tomaten, aardappel, wortels en paprika's in grove stukken. Verdeel alle groenten over een bakplaat of ovenschaal en overgiet met flink wat olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Zet de groenten 30 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
Bedek ondertussen een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de pancettasneetjes overheen. Zet de laatste 10 minuten mee vanboven in de oven.
Haal uit de oven en zet de gebakken pancetta opzij.
Doe de geroosterde groenten in een grote blender (desnoods in 2 delen als je blender te klein is!!) en voeg 400 ml water, de tomatenpuree en 2 el Boursin toe. Mix alles tot een dikke, gladde soep.
Serveer de soep in mooie soepkommen, garneer met een theelepeltje Boursin, de krokante pancetta een blaadje basilicum on top!
Geef een reactie