Voor 2 personen:




Voor de zalm en paprika:
 300 g g zalmfilet
 2 zoete puntpaprika's
 ½  courgette
 ½ knolselder
 180 g gekookte rode biolinzen in blik
 zwarte peper en olijfolie om te bakken
Voor de rucolasaus:
 50 g rucola
 1 sjalot
 1 dl plantaardige room
 ½ 1/2 dl witte wijn de alcohol kookt eruit! Geen schrik hebben ;)
 ½ groentebouillonblokje
 10 g bio boter of kokosolie
 peper, zout en gedroogde tijm

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder. Snijd de courgette en knolselder in heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper en voeg de linzen toe. Meng 2 min. en haal de pan van het vuur.

2

Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Leg ze in een grote geoliede ovenschaal en vul ze met de groentebrunoise. Schuif 20 min. in de oven.

3

Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de boter of olie. Voeg de witte wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Voeg als laatste de room toe en breng aan de kook. Laat op een matig vuurtje inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder op smaak.

4

Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en bak ze 2 min. aan één kant en 1 min. aan de andere kant in de hete braadpan. Kruid met peper, zout en voeg tijm toe.

5

Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s. Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.



Categorie

Ingrediënten

Voor de zalm en paprika:
 300 g g zalmfilet
 2 zoete puntpaprika's
 ½  courgette
 ½ knolselder
 180 g gekookte rode biolinzen in blik
 zwarte peper en olijfolie om te bakken
Voor de rucolasaus:
 50 g rucola
 1 sjalot
 1 dl plantaardige room
 ½ 1/2 dl witte wijn de alcohol kookt eruit! Geen schrik hebben ;)
 ½ groentebouillonblokje
 10 g bio boter of kokosolie
 peper, zout en gedroogde tijm
Gevulde paprika met zalm en rucolasaus