Voor 6 muffins:
erwarm de oven op 170 graden. Neem een muffinbakvorm.
Doe de dadels in een kom en voeg 6 el warm water toe. Mix met een blender of mixer tot een puree.
Voeg de havermout toe bij de puree en kneed door elkaar.
Maak mini balletjes van de puree en doe dit in de bakvormpjes en plet ze zodat het de bodem vormt van de cakejes.
Voor de vulling: mix de eieren, het meel, de honing, rasp van 1 citroen (schil raspen) en de roomkaas door elkaar. Doe deze vulling op de bodempjes net niet tot aan de boord van de bakvormpjes.
Plet de blauwe bessen samen met het sap van de citroen en voeg dit toe aan de cakejes.
Zet de muffins 20 min in de oven op 170 graden. Laat nadien 1 u rusten in de frigo.
Heerlijk te serveren bij een bolletje ijs of gewoon puur als tussendoortje!
Ingrediënten
Aanwijzingen
erwarm de oven op 170 graden. Neem een muffinbakvorm.
Doe de dadels in een kom en voeg 6 el warm water toe. Mix met een blender of mixer tot een puree.
Voeg de havermout toe bij de puree en kneed door elkaar.
Maak mini balletjes van de puree en doe dit in de bakvormpjes en plet ze zodat het de bodem vormt van de cakejes.
Voor de vulling: mix de eieren, het meel, de honing, rasp van 1 citroen (schil raspen) en de roomkaas door elkaar. Doe deze vulling op de bodempjes net niet tot aan de boord van de bakvormpjes.
Plet de blauwe bessen samen met het sap van de citroen en voeg dit toe aan de cakejes.
Zet de muffins 20 min in de oven op 170 graden. Laat nadien 1 u rusten in de frigo.
Heerlijk te serveren bij een bolletje ijs of gewoon puur als tussendoortje!
Geef een reactie