Voor 2 personen:

Voor de bodem:
 200 gr meel (amandelmeel, speltmeel, volkorenmeel,...)
 2 eieren
 1 tl oregano
 2 el cocosolie of olijfolie
toppings:
 200 gr passata
 handvolchampignons (in stukjes gesneden)
 1 gele paprika (in maantjes gesneden)
 1 bol mozzarella (in blokjes gesneden)
 2 sneden kippenwit
 oregano
1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Meng dan alle ingrediënten in een kom, en kneed het even tot een deegballetje. Leg deze bal op een vel bakpapier en leg er nog een vel bakpapier over. Rol uit met een deegrol. (het deeg plakt enorm dus moet best zo). Leg het deeg dan op een ovenplaat waar bakpapier op ligt.

3

Zet de oven zachter naar 170 graden en bak de pizzabodem 15 minuten, totdat deze goudbruin is. Neem het dan even uit de oven, smeer er de passata over en beleg de pizza met de toppings. Schuif de pizza er nog zo'n 10 minuten in.

4

TIP: als je een zeer krachtige oven hebt zet je de oven bij het voorverwarmen van de pizzabodem op 170 graden.

Categorie

Ingrediënten

Voor de bodem:
 200 gr meel (amandelmeel, speltmeel, volkorenmeel,...)
 2 eieren
 1 tl oregano
 2 el cocosolie of olijfolie
toppings:
 200 gr passata
 handvolchampignons (in stukjes gesneden)
 1 gele paprika (in maantjes gesneden)
 1 bol mozzarella (in blokjes gesneden)
 2 sneden kippenwit
 oregano

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Meng dan alle ingrediënten in een kom, en kneed het even tot een deegballetje. Leg deze bal op een vel bakpapier en leg er nog een vel bakpapier over. Rol uit met een deegrol. (het deeg plakt enorm dus moet best zo). Leg het deeg dan op een ovenplaat waar bakpapier op ligt.

3

Zet de oven zachter naar 170 graden en bak de pizzabodem 15 minuten, totdat deze goudbruin is. Neem het dan even uit de oven, smeer er de passata over en beleg de pizza met de toppings. Schuif de pizza er nog zo'n 10 minuten in.

4

TIP: als je een zeer krachtige oven hebt zet je de oven bij het voorverwarmen van de pizzabodem op 170 graden.

Notes

Gezonde pizza met gezonde toppings