Voor ca. 4 porties:




 1 ui
 1 pakje spekreepjes
 2 wortels
 4 tomaten
 1 aubergine
 8 kastanjechampignons
 1 el mosterd
 2 el maïzena
 200 ml melk
 olijfolie of koolzaadolie, peper en zout
 optioneel: handvol verse peterselie

1

️Pel de ui en snipper grof. Rasp de wortels proper en snijd in grove schijven. Was de andere groenten en snijd de aubergine, tomaten en champignons in grote stukken.

2

️Verhit wat olie in een grote antikleefpan (met deksel!). Doe hierin de uisnippers en bak kort op middelhoog vuur op. Voeg de wortels en de bacon reepjes toe en roerbak 5 minuten.

3

Voeg de aubergine, champignons en tomaat toe en overgiet met nog wat olie. Verhoog het vuur, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten aanstoven. Roer geregeld om.

4

Voeg dan de melk, maïzena, mosterd, peper en zout toe en laat alles nogmaals 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur met deksel op de pan. Roer geregeld.

5

️Snijd de peterselie grof en werk het stoofpotje daarmee af. Smakelijk!



Categorie

Ingrediënten

 1 ui
 1 pakje spekreepjes
 2 wortels
 4 tomaten
 1 aubergine
 8 kastanjechampignons
 1 el mosterd
 2 el maïzena
 200 ml melk
 olijfolie of koolzaadolie, peper en zout
 optioneel: handvol verse peterselie

Aanwijzingen

1

️Pel de ui en snipper grof. Rasp de wortels proper en snijd in grove schijven. Was de andere groenten en snijd de aubergine, tomaten en champignons in grote stukken.

2

️Verhit wat olie in een grote antikleefpan (met deksel!). Doe hierin de uisnippers en bak kort op middelhoog vuur op. Voeg de wortels en de bacon reepjes toe en roerbak 5 minuten.

3

Voeg de aubergine, champignons en tomaat toe en overgiet met nog wat olie. Verhoog het vuur, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten aanstoven. Roer geregeld om.

4

Voeg dan de melk, maïzena, mosterd, peper en zout toe en laat alles nogmaals 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur met deksel op de pan. Roer geregeld.

5

️Snijd de peterselie grof en werk het stoofpotje daarmee af. Smakelijk!

Notes

Groentestoofpotje met bacon