Voor ca. 4 porties:
️Pel de ui en snipper grof. Rasp de wortels proper en snijd in grove schijven. Was de andere groenten en snijd de aubergine, tomaten en champignons in grote stukken.
️Verhit wat olie in een grote antikleefpan (met deksel!). Doe hierin de uisnippers en bak kort op middelhoog vuur op. Voeg de wortels en de bacon reepjes toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de aubergine, champignons en tomaat toe en overgiet met nog wat olie. Verhoog het vuur, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten aanstoven. Roer geregeld om.
️
Voeg dan de melk, maïzena, mosterd, peper en zout toe en laat alles nogmaals 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur met deksel op de pan. Roer geregeld.
️Snijd de peterselie grof en werk het stoofpotje daarmee af. Smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
️Pel de ui en snipper grof. Rasp de wortels proper en snijd in grove schijven. Was de andere groenten en snijd de aubergine, tomaten en champignons in grote stukken.
️Verhit wat olie in een grote antikleefpan (met deksel!). Doe hierin de uisnippers en bak kort op middelhoog vuur op. Voeg de wortels en de bacon reepjes toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de aubergine, champignons en tomaat toe en overgiet met nog wat olie. Verhoog het vuur, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten aanstoven. Roer geregeld om.
️
Voeg dan de melk, maïzena, mosterd, peper en zout toe en laat alles nogmaals 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur met deksel op de pan. Roer geregeld.
️Snijd de peterselie grof en werk het stoofpotje daarmee af. Smakelijk!
Geef een reactie