Voor 6 hapjes:




 2 medium zoete aardappels
 1 granaatappel (of 1 handvol ontdooide pitjes uit de diepvries)
 1 pakje premium surimi ik gebruik vici
 50 g preischeuten
 olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
Voor de yoghinaise dressing:
 1 eierdooier
 1 el mosterd
 150 ml koolzaadolie
 5 el Griekse yoghurt
 sap van een 1/2 Citroen
 peper en zout

1

Verwarm de oven voor op 200° graden.
Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm.

2

Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal en zet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

3

Haal uit de oven en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn (mag ook koud!).
Maak nu de yoghinaise: klop de dooier, de mosterd en het citroensap los met een garde. Voeg rustig aan de koolzaadolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Voeg nu de Griekse yoghurt toe en kruid met peper en zout.

4

Snijd de surimi in blokjes. Snijd de granaatappel in 4 verwijder de schil en het witte vlees. Ik doe dit in een kom onder water, dan blijft alles spatvrij! Je kan ook diepvries pitjes laten ontdooien.

5

Doe de geroosterde zoete aardappel in kommetjes. Schep er de surimiblokjes bij. Verdeel de yoghinaise in toefjes eroverheen en werk af met de preischeuten.



Ingrediënten

 2 medium zoete aardappels
 1 granaatappel (of 1 handvol ontdooide pitjes uit de diepvries)
 1 pakje premium surimi ik gebruik vici
 50 g preischeuten
 olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
Voor de yoghinaise dressing:
 1 eierdooier
 1 el mosterd
 150 ml koolzaadolie
 5 el Griekse yoghurt
 sap van een 1/2 Citroen
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200° graden.
Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm.

2

Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal en zet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

3

Haal uit de oven en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn (mag ook koud!).
Maak nu de yoghinaise: klop de dooier, de mosterd en het citroensap los met een garde. Voeg rustig aan de koolzaadolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Voeg nu de Griekse yoghurt toe en kruid met peper en zout.

4

Snijd de surimi in blokjes. Snijd de granaatappel in 4 verwijder de schil en het witte vlees. Ik doe dit in een kom onder water, dan blijft alles spatvrij! Je kan ook diepvries pitjes laten ontdooien.

5

Doe de geroosterde zoete aardappel in kommetjes. Schep er de surimiblokjes bij. Verdeel de yoghinaise in toefjes eroverheen en werk af met de preischeuten.

Notes

Hapje van zoete aardappel, surimi, granaatappel en yoghinaisedressing