Voor 2 grote of 4 kleine koekjes:

 100 gr spelt of volkoren meel
 100 ml water
 2 eetlepels olijfolie
 ½ blikje tomatenpuree
 Italiaanse kruiden: oregano, basliicum en rozemarijn
 peper en Himalaya zout
 2 tl bakpoeder
1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Meng het meel met het bakpoeder, 3 el oregano, 3 el rozemarijn, 3 el basilicum wat peper en zout goed door elkaar in een kom.

3

Voeg de tomatenpuree toe. Giet er de olijfolie en het water bij en roer tot een dik en plakkerig deeg.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier en zet er open vormpjes op (ik gebruik open vormpjes die je kan wegtrekken). Schep het beslag in de vormpjes. Wrijf open en trek het vormpje weg. Strooi er nog wat extra kruiden overheen en zet de koekjes 30 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen. ze zijn lekker puur of met wat kruidenkaas on top!

Ingrediënten

 100 gr spelt of volkoren meel
 100 ml water
 2 eetlepels olijfolie
 ½ blikje tomatenpuree
 Italiaanse kruiden: oregano, basliicum en rozemarijn
 peper en Himalaya zout
 2 tl bakpoeder

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Meng het meel met het bakpoeder, 3 el oregano, 3 el rozemarijn, 3 el basilicum wat peper en zout goed door elkaar in een kom.

3

Voeg de tomatenpuree toe. Giet er de olijfolie en het water bij en roer tot een dik en plakkerig deeg.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier en zet er open vormpjes op (ik gebruik open vormpjes die je kan wegtrekken). Schep het beslag in de vormpjes. Wrijf open en trek het vormpje weg. Strooi er nog wat extra kruiden overheen en zet de koekjes 30 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen. ze zijn lekker puur of met wat kruidenkaas on top!

Notes

Hartige crackers