Voor 1 taart:

Voor de vulling:
 2 eieren
 1 kg philadelphia
 3 el honing of suikervervanger
 1 tl citroenzeste (rasp van een citroen)
 200 g frambozen
Voor de bodem:
 200 g noten naar keuze (ik gebruik amandelnoten)
 100 g havermout
 80 g kokosolie
 snufje kaneel
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maal de nootjes met de havermout en kaneel tot een kruimelig deeg. Laat de olie smelten in een koffietas in de microgolfoven (1 minuut op hoogste stand) en meng dit met het kruimeldeeg. Wrijf de randen van een springvorm van 24cm in met wat kokosolie. Giet het deeg in de springvorm, verdeel over de bodem en druk plat. Zet dit 10 minuten in de oven.

3

Mix of blend ondertussen de philadelphia, eieren, citroenzeste en honing (of suikervervanger) tot één geheel.

4

Haal de bodem uit de oven en giet het philadelphiamengsel hierover heen. Zet de taart in de oven voor 25 min. Haal de taart er even uit en verdeel er de frambozen overheen en druk ze wat in de taart. Zet het nadien nogmaals 10 minuten erin. (Wil je een extra bruin korstje dan zet je het de laatste 10 minuten onder de grill). Haal uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op de kast.

5

Zet de taart nadat hij is afgekoeld 2 uur in de koelkast.

Ingrediënten

Voor de vulling:
 2 eieren
 1 kg philadelphia
 3 el honing of suikervervanger
 1 tl citroenzeste (rasp van een citroen)
 200 g frambozen
Voor de bodem:
 200 g noten naar keuze (ik gebruik amandelnoten)
 100 g havermout
 80 g kokosolie
 snufje kaneel

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maal de nootjes met de havermout en kaneel tot een kruimelig deeg. Laat de olie smelten in een koffietas in de microgolfoven (1 minuut op hoogste stand) en meng dit met het kruimeldeeg. Wrijf de randen van een springvorm van 24cm in met wat kokosolie. Giet het deeg in de springvorm, verdeel over de bodem en druk plat. Zet dit 10 minuten in de oven.

3

Mix of blend ondertussen de philadelphia, eieren, citroenzeste en honing (of suikervervanger) tot één geheel.

4

Haal de bodem uit de oven en giet het philadelphiamengsel hierover heen. Zet de taart in de oven voor 25 min. Haal de taart er even uit en verdeel er de frambozen overheen en druk ze wat in de taart. Zet het nadien nogmaals 10 minuten erin. (Wil je een extra bruin korstje dan zet je het de laatste 10 minuten onder de grill). Haal uit de oven en laat afkoelen in de springvorm op de kast.

5

Zet de taart nadat hij is afgekoeld 2 uur in de koelkast.

Notes

Cheesecake met frambozen