Deze mayonaise is proteïnerijk omwille van het gekookte eiwit dat erin zit. Daarnaast is deze versie ideaal voor zwangere vrouwen, die ook willen genieten van mayonaise!
Recept voor ca. 10 porties:
Kook de eieren hard gedurende min. 8 minuten in kokend water. Giet het water af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel ze, haal uit 3 van de 5 eieren de eidooiers eruit, zo bevat de mayo veel minder vetten. Doe in een blender.
Voeg de olijfolie, azijn, worcestersaus, peper en zout toe en blend tot een dikke mayonaise. Te korrelig? Voeg nog wat olie toe.
Doe in een kom en werk eventueel af met fijngesnipperd bieslook.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de eieren hard gedurende min. 8 minuten in kokend water. Giet het water af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel ze, haal uit 3 van de 5 eieren de eidooiers eruit, zo bevat de mayo veel minder vetten. Doe in een blender.
Voeg de olijfolie, azijn, worcestersaus, peper en zout toe en blend tot een dikke mayonaise. Te korrelig? Voeg nog wat olie toe.
Doe in een kom en werk eventueel af met fijngesnipperd bieslook.
Geef een reactie