Deze mayonaise is proteïnerijk omwille van het gekookte eiwit dat erin zit. Daarnaast is deze versie ideaal voor zwangere vrouwen, die ook willen genieten van mayonaise! 

Recept voor ca. 10 porties:




 5 eieren
 3 el natuurazijn
 1 el worcestersaus
 2 el olijfolie
 peper en zout naar smaak
 Optioneel: 4 stengels bieslook

1

Kook de eieren hard gedurende min. 8 minuten in kokend water. Giet het water af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel ze, haal uit 3 van de 5 eieren de eidooiers eruit, zo bevat de mayo veel minder vetten. Doe in een blender.

2

Voeg de olijfolie, azijn, worcestersaus, peper en zout toe en blend tot een dikke mayonaise. Te korrelig? Voeg nog wat olie toe.

3

Doe in een kom en werk eventueel af met fijngesnipperd bieslook.



Ingrediënten

 5 eieren
 3 el natuurazijn
 1 el worcestersaus
 2 el olijfolie
 peper en zout naar smaak
 Optioneel: 4 stengels bieslook

Aanwijzingen

1

Kook de eieren hard gedurende min. 8 minuten in kokend water. Giet het water af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel ze, haal uit 3 van de 5 eieren de eidooiers eruit, zo bevat de mayo veel minder vetten. Doe in een blender.

2

Voeg de olijfolie, azijn, worcestersaus, peper en zout toe en blend tot een dikke mayonaise. Te korrelig? Voeg nog wat olie toe.

3

Doe in een kom en werk eventueel af met fijngesnipperd bieslook.

Notes

Healthy proteïnerijke mayonaise