Voor 4 personen:
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze in een grote schaal met 2 el olijfolie. Kook ze gaat in water met wat zout. Schep ze in een grote schaal, zodat ze snel lauw worden.
Snijd de schelvisfilets intussen in lange stukken en breng ze op smaak. Klop de eieren los met peper en zout. Rol de visplakjes door de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de losgeklopte eieren. Rol ze ten slotte door de geplette cornflakes en laat in de koelkast rusten.
Snijd de komkommer in kleine stukjes. Meng met de yoghurt, gehakte dille, 2 el olijfolie, peper en zout onder de lauwe aardappelen.
Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog. Bak de gepaneerde vis goudbruin aan beide zijden. Laat op keukenpapier uitlekken. Serveer met de komkommer-aardappelsalade. Snijd de citroen in partjes en serveer erbij.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze in een grote schaal met 2 el olijfolie. Kook ze gaat in water met wat zout. Schep ze in een grote schaal, zodat ze snel lauw worden.
Snijd de schelvisfilets intussen in lange stukken en breng ze op smaak. Klop de eieren los met peper en zout. Rol de visplakjes door de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de losgeklopte eieren. Rol ze ten slotte door de geplette cornflakes en laat in de koelkast rusten.
Snijd de komkommer in kleine stukjes. Meng met de yoghurt, gehakte dille, 2 el olijfolie, peper en zout onder de lauwe aardappelen.
Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog. Bak de gepaneerde vis goudbruin aan beide zijden. Laat op keukenpapier uitlekken. Serveer met de komkommer-aardappelsalade. Snijd de citroen in partjes en serveer erbij.
Geef een reactie