Voor 8 personen:

Voor de krokante bodem:
 8 medjoul dadels
 200 g noten naar keuze
 3 el vloeibare honing
Voor de laagjes:
 1 kg platte kaas
 500 g diepvries rood fruit
 500 g diepvries blauwe bessen
 8 el vloeibare honing of kokosbloesemsuiker
 braambessen, trosbessen, sterrenfruit,...voor de versieing
Voor de krokante bodem:
1

Laat de dadels 5 minuten weken in heet water. Verwijder de pit. Blend de dadels met de noten en honing tot een plakkerige substantie.

2

Bedek een rechthoekige cakevorm met zilverpapier en doe er het plakkerige beslag in. Wrijf open over de bodem en druk wat plat. Zet meteen in de diepvries.

Voor de laagjes:
3

Haal het diepgevroren rode fruit en de blauwe bessen uit de diepvries en laat 15 minuten ontdooien.

4

Meng de platte kaas met 8 el vloeibare honing (of 8 el kokosbloesemsuiker).

5

Haal de cakevorm, met de notenbodem in, uit de diepvries en giet 1/3 van het platte kaasmengsel erop en strijk open. Zet opnieuw voor 15 minuten in de diepvries.

6

Blend of mix het ontdooide rode fruit even kort tot een brokkerige massa. Haal de cakevorm opnieuw uit de diepvries en giet het rood fruit op het platte kaaslaagje. Strijk goed open en zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

7

Haal de cakevorm er nogmaals uit en strijk opnieuw 1/3 van de platte kaas open op het rode fruitlaagje. Zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

8

Blend of mix de ontdooide blauwe bessen even kort tot een brokkerige massa. Haal de cakevorm opnieuw uit de diepvries en strijk nu het blauwe bessenlaagje open. Zet terug 15 minuten in de diepvries. Eindig nadien met het laatste laagje platte kaas en zet nog minstens 2 uur in de diepvries. Werk nadien af met extra fruit naar keuze. Fijne feesten!

Ingrediënten

Voor de krokante bodem:
 8 medjoul dadels
 200 g noten naar keuze
 3 el vloeibare honing
Voor de laagjes:
 1 kg platte kaas
 500 g diepvries rood fruit
 500 g diepvries blauwe bessen
 8 el vloeibare honing of kokosbloesemsuiker
 braambessen, trosbessen, sterrenfruit,...voor de versieing

Aanwijzingen

Voor de krokante bodem:
1

Laat de dadels 5 minuten weken in heet water. Verwijder de pit. Blend de dadels met de noten en honing tot een plakkerige substantie.

2

Bedek een rechthoekige cakevorm met zilverpapier en doe er het plakkerige beslag in. Wrijf open over de bodem en druk wat plat. Zet meteen in de diepvries.

Voor de laagjes:
3

Haal het diepgevroren rode fruit en de blauwe bessen uit de diepvries en laat 15 minuten ontdooien.

4

Meng de platte kaas met 8 el vloeibare honing (of 8 el kokosbloesemsuiker).

5

Haal de cakevorm, met de notenbodem in, uit de diepvries en giet 1/3 van het platte kaasmengsel erop en strijk open. Zet opnieuw voor 15 minuten in de diepvries.

6

Blend of mix het ontdooide rode fruit even kort tot een brokkerige massa. Haal de cakevorm opnieuw uit de diepvries en giet het rood fruit op het platte kaaslaagje. Strijk goed open en zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

7

Haal de cakevorm er nogmaals uit en strijk opnieuw 1/3 van de platte kaas open op het rode fruitlaagje. Zet opnieuw 15 minuten in de diepvries.

8

Blend of mix de ontdooide blauwe bessen even kort tot een brokkerige massa. Haal de cakevorm opnieuw uit de diepvries en strijk nu het blauwe bessenlaagje open. Zet terug 15 minuten in de diepvries. Eindig nadien met het laatste laagje platte kaas en zet nog minstens 2 uur in de diepvries. Werk nadien af met extra fruit naar keuze. Fijne feesten!

Notes

Ijstaart met fruit