Voor 2 personen:



 150 g woknoedels (kant-en-klaar)
 1 grote courgette
 1 grote (rode) ui
 1 blokje kippenbouillon (of groente als je het vegan wil!)
 3 zoete paprika's (of gewone)
 1 mango
 olijfolie, currypoeder, peper en zout
 Optioneel: 12 scampi's

1

Verwarm de oven op 190 graden, liefst op een kleine grillstand.

2

Snijd de paprika's doormidden, verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in lange, horizontale reepjes. Verspreid de reepjes op een bakplaat dat met bakpapier is bedekt en besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet voor ca. 10 minuten in de oven (hou in het oog dat het niet verbrand, de ene oven is de andere niet!)

3

Verwijder de schil van de mango en snijd in blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en maak er courgetti (dunne sliertjes) van met een sliertjestool of dunschiller. Pel de ui en snijd in ringen.

4

Maak de noedels klaar zoals omschreven op de verpakking (meestal even in microgolfoven met wat water).

5

Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan. (Als je er scampi's bij wenst bak je eerst de scampi's even kort op) Bak de courgetti en de uiringen 2 minuten goed op op middelhoog vuur. Voeg de blokjes mango, 50 ml water en het bouillonblokje toe. Laat even sudderen op middelhoog vuur. Voeg nadien de geroosterde paprikareepjes en noedels toe. Kruid alles af met peper, zout en flink wat currypoeder. Laat nog even alles samen sudderen en schep daarna in kommetjes. Geniet!



Ingrediënten

 150 g woknoedels (kant-en-klaar)
 1 grote courgette
 1 grote (rode) ui
 1 blokje kippenbouillon (of groente als je het vegan wil!)
 3 zoete paprika's (of gewone)
 1 mango
 olijfolie, currypoeder, peper en zout
 Optioneel: 12 scampi's

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 190 graden, liefst op een kleine grillstand.

2

Snijd de paprika's doormidden, verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in lange, horizontale reepjes. Verspreid de reepjes op een bakplaat dat met bakpapier is bedekt en besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet voor ca. 10 minuten in de oven (hou in het oog dat het niet verbrand, de ene oven is de andere niet!)

3

Verwijder de schil van de mango en snijd in blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en maak er courgetti (dunne sliertjes) van met een sliertjestool of dunschiller. Pel de ui en snijd in ringen.

4

Maak de noedels klaar zoals omschreven op de verpakking (meestal even in microgolfoven met wat water).

5

Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan. (Als je er scampi's bij wenst bak je eerst de scampi's even kort op) Bak de courgetti en de uiringen 2 minuten goed op op middelhoog vuur. Voeg de blokjes mango, 50 ml water en het bouillonblokje toe. Laat even sudderen op middelhoog vuur. Voeg nadien de geroosterde paprikareepjes en noedels toe. Kruid alles af met peper, zout en flink wat currypoeder. Laat nog even alles samen sudderen en schep daarna in kommetjes. Geniet!

Notes

Japanse wokschotel met courgetti, geroosterde zoete paprika en mango