Voor 4 stuks:
Verwarm de oven op 175 graden.
Doe het meel, bakpoeder, zùsto (als je zùsto gebruikt), kaneel en rozijnen samen in een kom. Roer goed onder elkaar.
Voeg de eieren samen met de yoghurt in een andere kom en roer met een klopper tot een gele brij. (Voeg eventueel de siroop of honing er dan bij als je dit gebruikt).
Schep nu het meel voorzichtig door het ei-yoghurtmengsel en roer tot een vast beslag. Nog iets te lopend (als je er met een lepel doorgaat en het loopt nog makkelijk van je lepel af. Het moet een dikke massa zijn) voeg dan nog wat meel/bloem toe.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep 4 grote bollen van het beslag op de bakplaat. Roer erin naar boven toe zodat je een 'swirl' in het beslag creeërt (draaiend kolkje naar boven toe). Zet ca. 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en geniet ervan! Ik werk ze nog af met nog een beetje honing en/of zusto on top. Bewaar ze 3 dagen in een afgesloten koekentrommel
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 175 graden.
Doe het meel, bakpoeder, zùsto (als je zùsto gebruikt), kaneel en rozijnen samen in een kom. Roer goed onder elkaar.
Voeg de eieren samen met de yoghurt in een andere kom en roer met een klopper tot een gele brij. (Voeg eventueel de siroop of honing er dan bij als je dit gebruikt).
Schep nu het meel voorzichtig door het ei-yoghurtmengsel en roer tot een vast beslag. Nog iets te lopend (als je er met een lepel doorgaat en het loopt nog makkelijk van je lepel af. Het moet een dikke massa zijn) voeg dan nog wat meel/bloem toe.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep 4 grote bollen van het beslag op de bakplaat. Roer erin naar boven toe zodat je een 'swirl' in het beslag creeërt (draaiend kolkje naar boven toe). Zet ca. 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en geniet ervan! Ik werk ze nog af met nog een beetje honing en/of zusto on top. Bewaar ze 3 dagen in een afgesloten koekentrommel
Geef een reactie