Voor 30 kleine koekjes:




 100 g kokosolie (vaste structuur)Hou je niet van kokossmaak? Ga dan voor een geurloze versie!
 85 g kokosbloesemsuiker (fijn)
 1 ei
 200 g (volkoren) bloem
 1 tl druppels vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
 snufje zout

1

Mix met een staafmixer de kokosolie (in vaste vorm) met de kokosbloesemsuiker tot een romige massa. Voeg het ei en het zout toe en mix 2 minuten verder.

2

Zeef de bloem met een zeefje boven een pot en vang op in de pot. Voeg de gezeefde bloem en de vanille toe aan het beslag en kneed tot deeg.

3

Vorm er een bal van, duw wat plat en wikkel in plastic folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

4

Bestrooi je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 5 mm dikte. Steek er vormkoekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overig deeg tot het deeg op is en alle vormpjes gemaakt. Ik haal er 3 bakplaten vol uit!

5

Bak de koekjes 13 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 5 minuten op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. Geniet van je kerstboomkoekje bij de thee of koffie! Offf gezellig met de kids erbij rond de kerstboom! Je kan ze afgesloten in een pot 6 à 7 dagen bewaren op kamertemperatuur.

6

TIP: bak de koekjes en doe ze in een leuk zakje/bakpapiertje met touwtje rond. Leuk als attentie voor de gastvrouw of gastheer waar je langsgaat deze kerstperiode!😘



Ingrediënten

 100 g kokosolie (vaste structuur)Hou je niet van kokossmaak? Ga dan voor een geurloze versie!
 85 g kokosbloesemsuiker (fijn)
 1 ei
 200 g (volkoren) bloem
 1 tl druppels vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
 snufje zout

Aanwijzingen

1

Mix met een staafmixer de kokosolie (in vaste vorm) met de kokosbloesemsuiker tot een romige massa. Voeg het ei en het zout toe en mix 2 minuten verder.

2

Zeef de bloem met een zeefje boven een pot en vang op in de pot. Voeg de gezeefde bloem en de vanille toe aan het beslag en kneed tot deeg.

3

Vorm er een bal van, duw wat plat en wikkel in plastic folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

4

Bestrooi je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 5 mm dikte. Steek er vormkoekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overig deeg tot het deeg op is en alle vormpjes gemaakt. Ik haal er 3 bakplaten vol uit!

5

Bak de koekjes 13 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 5 minuten op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. Geniet van je kerstboomkoekje bij de thee of koffie! Offf gezellig met de kids erbij rond de kerstboom! Je kan ze afgesloten in een pot 6 à 7 dagen bewaren op kamertemperatuur.

6

TIP: bak de koekjes en doe ze in een leuk zakje/bakpapiertje met touwtje rond. Leuk als attentie voor de gastvrouw of gastheer waar je langsgaat deze kerstperiode!😘

Notes

Kerst zandkoekjes