Kip kerrie pastei
Voor 4 porties of 2 indien grote honger:
350 g kippenfilet (of veggie zie TIP)
1 blokje kippenbouillon
2 vellen bladerdeeg (rond)
200 g fetaof mozzarella of geitenkaas
150 g (diepvries) erwtjes
1 appel
2 eidooiers (enkel eigeel)
1 tl kerriepoeder
verse peterselie en peper
1Verwarm de oven voor op 200graden.
Laat de erwtjes ontdooien.
2Kook de kipfilet in een kookpot met water en bouillonblokje 10 minuten tot het gaar is. Haal daarna uit het water en laat uitlekken. Laat even afkoelen. Trek met je vingers de kipfilet uit elkaar tot ‘pulled’ chicken.
3Hak de peterselie fijn. Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd fijn.
Verkruimel de feta fijn in een kommetje en voeg kerriepoeder, appelstukjes, peper, erwtjes en peterselie toe. Plet wat door elkaar. Voeg de kip toe en roer nogmaals.
4Rol 1 bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Rol de andere bladerdeegrol uit op het aanrecht. Schep in het midden van de bladerdeeg die op de bakplaat ligt de kip-fetavulling, maar blijf 8cm weg van de randen. Snijd met een mesje een paar inkepingen in het andere bladerdeeg.
5Vouw het deeg met de inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed vast. Plak met een vork de randjes goeddicht:
6Scheid het eiwit van het eigeel van een ei. Je hebt enkel het eigeel nodig. Bestrijk de bovenzijde van de pastei.
Bak ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
7TIPS: zowel warm als koud lekker. Je kan ook kiezen voor vegetarische kipstukjes en deze uit elkaar pluizen.
Ingrediënten
350 g kippenfilet (of veggie zie TIP)
1 blokje kippenbouillon
2 vellen bladerdeeg (rond)
200 g fetaof mozzarella of geitenkaas
150 g (diepvries) erwtjes
1 appel
2 eidooiers (enkel eigeel)
1 tl kerriepoeder
verse peterselie en peper
Aanwijzingen
1Verwarm de oven voor op 200graden.
Laat de erwtjes ontdooien.
2Kook de kipfilet in een kookpot met water en bouillonblokje 10 minuten tot het gaar is. Haal daarna uit het water en laat uitlekken. Laat even afkoelen. Trek met je vingers de kipfilet uit elkaar tot ‘pulled’ chicken.
3Hak de peterselie fijn. Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd fijn.
Verkruimel de feta fijn in een kommetje en voeg kerriepoeder, appelstukjes, peper, erwtjes en peterselie toe. Plet wat door elkaar. Voeg de kip toe en roer nogmaals.
4Rol 1 bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Rol de andere bladerdeegrol uit op het aanrecht. Schep in het midden van de bladerdeeg die op de bakplaat ligt de kip-fetavulling, maar blijf 8cm weg van de randen. Snijd met een mesje een paar inkepingen in het andere bladerdeeg.
5Vouw het deeg met de inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed vast. Plak met een vork de randjes goeddicht:
6Scheid het eiwit van het eigeel van een ei. Je hebt enkel het eigeel nodig. Bestrijk de bovenzijde van de pastei.
Bak ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
7TIPS: zowel warm als koud lekker. Je kan ook kiezen voor vegetarische kipstukjes en deze uit elkaar pluizen.
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie