Voor ca. 4 porties:




 4 aardappelen
 1 knolselder
 3 stronken prei
 100 g chorizo
 250 ml plantaardige melk
 4 stukken vis naar keuzekabeljauw of roodbaars past hier het beste bij
 olijfolie, peper, zout, nootmuskaat

1

Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Spoel even onder de kraan om het zetmeel eraf te laten ‘schrikken’.

2

Schil de knolselder en snijd in grove stukken. Kuis de prei en snijd in stukjes.

3

Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd in fijne stukjes.

4

Doe water met wat zout in een kookpot. Kook de aardappel in 15 minuten gaar. Giet ze nadien af.

5

Doe de melk in een andere kookpot en kook de knolselder in 15 minuten gaar. Niet afgieten nadien!

6

Doe flink wat olijfolie in een kookpot en stoof de prei gedurende 12 minuten. Roer geregeld (en voeg eventueel nog wat olijfolie bij om aanbranden te voorkomen)
Bak de chorizo in een pan zonder vetstof krokant.

7

Doe de aardappelen samen met de knolselder en de gekookte melk in een kom. Pureer tot een dikke massa. Voeg de prei met de olijfolie toe aan de kom en roer alles om. Voeg de chorizo (ook het vet), peper, zout en nootmuskaat toe aan de puree en roer om.

8

Geniet van dit heerlijke pureetje bij een lekker stukje gebakken vis!



Categorie

Ingrediënten

 4 aardappelen
 1 knolselder
 3 stronken prei
 100 g chorizo
 250 ml plantaardige melk
 4 stukken vis naar keuzekabeljauw of roodbaars past hier het beste bij
 olijfolie, peper, zout, nootmuskaat

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Spoel even onder de kraan om het zetmeel eraf te laten ‘schrikken’.

2

Schil de knolselder en snijd in grove stukken. Kuis de prei en snijd in stukjes.

3

Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd in fijne stukjes.

4

Doe water met wat zout in een kookpot. Kook de aardappel in 15 minuten gaar. Giet ze nadien af.

5

Doe de melk in een andere kookpot en kook de knolselder in 15 minuten gaar. Niet afgieten nadien!

6

Doe flink wat olijfolie in een kookpot en stoof de prei gedurende 12 minuten. Roer geregeld (en voeg eventueel nog wat olijfolie bij om aanbranden te voorkomen)
Bak de chorizo in een pan zonder vetstof krokant.

7

Doe de aardappelen samen met de knolselder en de gekookte melk in een kom. Pureer tot een dikke massa. Voeg de prei met de olijfolie toe aan de kom en roer alles om. Voeg de chorizo (ook het vet), peper, zout en nootmuskaat toe aan de puree en roer om.

8

Geniet van dit heerlijke pureetje bij een lekker stukje gebakken vis!

Notes

Knolselderpuree met chorizo