Voor 1 cake:



 100 gr amandelmeel (noten blenden tot meel)
 150 gr volkoren of spelt bloem
 100 gr biologische roomboter
 2 eieren
 50 ml zonnebloemolie of kokosolie
 1 tl kaneel
 2 tl bakpoeder

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Laat de boter smelten in een pannetje. Biologische roomboter mag je af en toe eten! Dus wees niet bang om dit eens te gebruiken in je bereidingen.

3

Doe de bloem samen met het meel, de kaneel en het bakpoeder in een kom en roer onder elkaar. Doe de andere ingrediënten ook allemaal samen in een andere kom en klop goed los tot een schuimige massa. Giet het schuimige mengsel bij het bloemmengsel en roer goed onder elkaar. Iets te doek? Voeg een scheutje platnaardige melk toe! Giet alles in een cakevorm en zet voor 25 minuten in de oven. Laat afkoelen. Heerlijk met wat confituur on top!

4

Bewaar de cake in een afgesloten koekjestrommel in de kast. Je kan hem zo 3 dagen bewaren.



Ingrediënten

 100 gr amandelmeel (noten blenden tot meel)
 150 gr volkoren of spelt bloem
 100 gr biologische roomboter
 2 eieren
 50 ml zonnebloemolie of kokosolie
 1 tl kaneel
 2 tl bakpoeder

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Laat de boter smelten in een pannetje. Biologische roomboter mag je af en toe eten! Dus wees niet bang om dit eens te gebruiken in je bereidingen.

3

Doe de bloem samen met het meel, de kaneel en het bakpoeder in een kom en roer onder elkaar. Doe de andere ingrediënten ook allemaal samen in een andere kom en klop goed los tot een schuimige massa. Giet het schuimige mengsel bij het bloemmengsel en roer goed onder elkaar. Iets te doek? Voeg een scheutje platnaardige melk toe! Giet alles in een cakevorm en zet voor 25 minuten in de oven. Laat afkoelen. Heerlijk met wat confituur on top!

4

Bewaar de cake in een afgesloten koekjestrommel in de kast. Je kan hem zo 3 dagen bewaren.

Notes

Gezonde koekjescake