Kokos-yoghurtcake met chia & maple syrup
Voor 1 cake (ca.10 à 12 porties):
100 g kokosmeel
100 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 tl bicarbonaat
5 el maple syrup
10 g chiazaden
4 eieren (M)
200 g yoghurt op griekse wijze
1 tl vanille-extract of yummy drops
100 extra olijfolie om te bakken
optioneel: 1 rijpe banaan voor een zoet effect
optioneel: 2 handjes blauwe bessen of 100 g donkere chocolade nibs/stukjes als extra vulling.
1Verwarm de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
2Meng in een grote kom het meel, bakpoeder, bicarbonaat en chiazaden door elkaar.
3Klop in een andere kom de yoghurt, eieren, (eventueel banaan), vanille-extract/yummy drops, maple syrup en olie door elkaar. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Wil je bessen of chocolade toevoegen? Dan kun je dat nu door het beslag spatelen.
4Bekleed een bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin en bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
5Na het bakken laat je de cake enkele minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake uit op een rooster en laat hem afkoelen. Besprenkel nog met wat maple syrup en ready to eat!
6BEWAARTIP: 3 dagen afgesloten te bewaren of snijd in porties en vries in!
Ingrediënten
100 g kokosmeel
100 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 tl bicarbonaat
5 el maple syrup
10 g chiazaden
4 eieren (M)
200 g yoghurt op griekse wijze
1 tl vanille-extract of yummy drops
100 extra olijfolie om te bakken
optioneel: 1 rijpe banaan voor een zoet effect
optioneel: 2 handjes blauwe bessen of 100 g donkere chocolade nibs/stukjes als extra vulling.
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
2Meng in een grote kom het meel, bakpoeder, bicarbonaat en chiazaden door elkaar.
3Klop in een andere kom de yoghurt, eieren, (eventueel banaan), vanille-extract/yummy drops, maple syrup en olie door elkaar. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Wil je bessen of chocolade toevoegen? Dan kun je dat nu door het beslag spatelen.
4Bekleed een bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin en bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
5Na het bakken laat je de cake enkele minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake uit op een rooster en laat hem afkoelen. Besprenkel nog met wat maple syrup en ready to eat!
6BEWAARTIP: 3 dagen afgesloten te bewaren of snijd in porties en vries in!
Kokos-yoghurtcake met chia & maple syrup
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie