Voor 1 cake (ca.10 à 12 porties):




 100 g kokosmeel
 100 g amandelmeel
 1 tl bakpoeder
 1 tl bicarbonaat
 5 el maple syrup
 10 g chiazaden
 4 eieren (M)
 200 g yoghurt op griekse wijze
 1 tl vanille-extract of yummy drops
 100 extra olijfolie om te bakken
 optioneel: 1 rijpe banaan voor een zoet effect
 optioneel: 2 handjes blauwe bessen of 100 g donkere chocolade nibs/stukjes als extra vulling.

1

Verwarm de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).

2

Meng in een grote kom het meel, bakpoeder, bicarbonaat en chiazaden door elkaar.

3

Klop in een andere kom de yoghurt, eieren, (eventueel banaan), vanille-extract/yummy drops, maple syrup en olie door elkaar. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Wil je bessen of chocolade toevoegen? Dan kun je dat nu door het beslag spatelen.

4

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin en bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).

5

Na het bakken laat je de cake enkele minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake uit op een rooster en laat hem afkoelen. Besprenkel nog met wat maple syrup en ready to eat!

6

BEWAARTIP: 3 dagen afgesloten te bewaren of snijd in porties en vries in!



Ingrediënten

 100 g kokosmeel
 100 g amandelmeel
 1 tl bakpoeder
 1 tl bicarbonaat
 5 el maple syrup
 10 g chiazaden
 4 eieren (M)
 200 g yoghurt op griekse wijze
 1 tl vanille-extract of yummy drops
 100 extra olijfolie om te bakken
 optioneel: 1 rijpe banaan voor een zoet effect
 optioneel: 2 handjes blauwe bessen of 100 g donkere chocolade nibs/stukjes als extra vulling.
Kokos-yoghurtcake met chia & maple syrup