Voor 1 cake (ca. 8 porties):




 250 g kwark
 3 eieren
 110 g gesmolten kokosolie
 100 g havermeel
 125 g patisserie bloem
 150 g fijne kristalsuiker
 2 tl bakpoeder
 1 tl vanille extract of vanillepoeder
 een appel en 6 aardbeien

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.

3

Voeg de suiker, kokosolie, vanille extract en de kwark toe en meng nogmaals.

4

Voeg het havermeel, de bloem en het bakpoeder toe en meng nog een minuut, tot alles goed gemengd is. Vet dan een cakevorm in. Giet het beslag in de vorm.

5

Schil de appel en snijd in partjes. Snijd de aardbeien in schijfjes, verwijder de kroontjes. Verdeel het fruit over de cake.

6

Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar. Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster. ENJOOYYY!



Ingrediënten

 250 g kwark
 3 eieren
 110 g gesmolten kokosolie
 100 g havermeel
 125 g patisserie bloem
 150 g fijne kristalsuiker
 2 tl bakpoeder
 1 tl vanille extract of vanillepoeder
 een appel en 6 aardbeien

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.

3

Voeg de suiker, kokosolie, vanille extract en de kwark toe en meng nogmaals.

4

Voeg het havermeel, de bloem en het bakpoeder toe en meng nog een minuut, tot alles goed gemengd is. Vet dan een cakevorm in. Giet het beslag in de vorm.

5

Schil de appel en snijd in partjes. Snijd de aardbeien in schijfjes, verwijder de kroontjes. Verdeel het fruit over de cake.

6

Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar. Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster. ENJOOYYY!

Notes

Kwarkcake met appel en aardbei