Voor 2 personen:




 3 medium aardappels
 2 stronken prei
 2 eieren
 2 teentjes look
 2 trostomaten
 125 g crème fraiche
 1 tl zachte mosterd
 verse bieslook, olijfolie, peper & zout
 optioneel: zeste van een citroen

1

Schil de aardappels. Snijd in blokjes. Was de prei. Gebruik enkel het witte gedeelte (verwerk het groene in soep!). Snijd de prei fijn.

2

Kook de aardappels in water met wat zout gedurende 20 min. Voeg na 10 minuten de eieren toe en kook ze mee hard in de pot. Giet af. Laat afkoelen. Pel de eieren (onder koud stromend water).

3

Giet in een kookpot een scheut olijfolie en verhit op middelhoog vuur. Bak de prei kort op. Voeg dan wat water (prei moet net niet onder staan) toe. Laat zachtjes inkoken gedurende 15 minuten tot het gaat is. Giet af en laat afkoelen.

4

Snipper de bieslook fijn. Pel de look en snijd ook fijn. Spoel de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de gekookte eitjes in blokjes. Doe de afgekoelde aardappels en prei in een kom. Voeg de tomaat, ei, mosterd, look, peper, zout, bieslook en de crème fraiche toe. Rasp eventueel de zeste van 1/2 citroen eroverheen. Roer alles door elkaar.

Eet op als lekkere voedzame lunch of serveer bij een stukje vis/vlees als diner!



Categorie, ,

Ingrediënten

 3 medium aardappels
 2 stronken prei
 2 eieren
 2 teentjes look
 2 trostomaten
 125 g crème fraiche
 1 tl zachte mosterd
 verse bieslook, olijfolie, peper & zout
 optioneel: zeste van een citroen

Aanwijzingen

1

Schil de aardappels. Snijd in blokjes. Was de prei. Gebruik enkel het witte gedeelte (verwerk het groene in soep!). Snijd de prei fijn.

2

Kook de aardappels in water met wat zout gedurende 20 min. Voeg na 10 minuten de eieren toe en kook ze mee hard in de pot. Giet af. Laat afkoelen. Pel de eieren (onder koud stromend water).

3

Giet in een kookpot een scheut olijfolie en verhit op middelhoog vuur. Bak de prei kort op. Voeg dan wat water (prei moet net niet onder staan) toe. Laat zachtjes inkoken gedurende 15 minuten tot het gaat is. Giet af en laat afkoelen.

4

Snipper de bieslook fijn. Pel de look en snijd ook fijn. Spoel de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de gekookte eitjes in blokjes. Doe de afgekoelde aardappels en prei in een kom. Voeg de tomaat, ei, mosterd, look, peper, zout, bieslook en de crème fraiche toe. Rasp eventueel de zeste van 1/2 citroen eroverheen. Roer alles door elkaar.

Eet op als lekkere voedzame lunch of serveer bij een stukje vis/vlees als diner!

Notes

Lentesalade van aardappel & prei