Voor 2 personen: 




 300 g linzenik meng bruine en groene
 1 sjalot
 12 champignons
 2 el bouillonpoeder of 1 blokje groentebouillon
 4 el geroosterde uitjes
 snufje zout en zwarte peper
 olijfolie
 optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Voor het sausje:
 200 g tomatenpulp in blik
 2 el tomatenpuree
 125 g mozzarella
 1 teentje look
 3 el olijfolie
 handvol verse basilicum

1

Kook de linzen gaar zoals omschreven op de verpakking. Ik doe dat in water met de bouillon.

2

Snipper de sjalot fijn. Was de champignons en snijd in schijfjes.

3

Verhit wat olijfolie in een antiaanbakpan. Bak de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak kort goudbruin. Kruid met wat zout en peper. Zet dan het vuur af.

4

Maak nu de saus. Pel de look en snijd in 2. Giet het sap van de mozzarella af. Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een dikke saus. Te dik? Voeg nog wat olijfolie toe.

5

Giet de linzen af. Doe de linzen in kommetjes en schep er de champignons overheen. Voeg de saus toe. Werk af met de geroosterde uitjes en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.



Categorie,

Ingrediënten

 300 g linzenik meng bruine en groene
 1 sjalot
 12 champignons
 2 el bouillonpoeder of 1 blokje groentebouillon
 4 el geroosterde uitjes
 snufje zout en zwarte peper
 olijfolie
 optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Voor het sausje:
 200 g tomatenpulp in blik
 2 el tomatenpuree
 125 g mozzarella
 1 teentje look
 3 el olijfolie
 handvol verse basilicum

Aanwijzingen

1

Kook de linzen gaar zoals omschreven op de verpakking. Ik doe dat in water met de bouillon.

2

Snipper de sjalot fijn. Was de champignons en snijd in schijfjes.

3

Verhit wat olijfolie in een antiaanbakpan. Bak de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak kort goudbruin. Kruid met wat zout en peper. Zet dan het vuur af.

4

Maak nu de saus. Pel de look en snijd in 2. Giet het sap van de mozzarella af. Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een dikke saus. Te dik? Voeg nog wat olijfolie toe.

5

Giet de linzen af. Doe de linzen in kommetjes en schep er de champignons overheen. Voeg de saus toe. Werk af met de geroosterde uitjes en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.

Notes

Linzen risotto met gebakken champignon in tomaat-mozzarellasaus