Voor 6 à 8 porties:
Was de spruitjes. Snijd de kontjes eraf. Pel de uien en de look en snijd grof.
Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie in een grote kookpot. Doe hierin de ui en look en laat de ui op middelhoog vuur al roerend glazig worden.
Voeg de spruitjes en aardappel toe en roerbak nog enkele minuutjes mee.
Voeg 1 liter water toe en laat 20 minuten op hoog vuur inkoken. Voeg nadien het bouillonblokje en de erwtjes + sap van de erwtjes toe. Laat nogmaals 5 minuten goed pruttelen.
Bak de spekjes op een pan zonder vetstof. Dep het vet er nadien wat af met een velletje keukenrol.
Mix de soep tot een romig geheel. Voeg nog wat water toe (ik voeg nogmaals +- 0.5 liter toe). Kruid af met peper en zout. Serveer de soep goed heet en werk af met in elk bord een kleine eetlepel zachte boursin, gebakken spekjes en eventueel wat sesamzaadjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de spruitjes. Snijd de kontjes eraf. Pel de uien en de look en snijd grof.
Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie in een grote kookpot. Doe hierin de ui en look en laat de ui op middelhoog vuur al roerend glazig worden.
Voeg de spruitjes en aardappel toe en roerbak nog enkele minuutjes mee.
Voeg 1 liter water toe en laat 20 minuten op hoog vuur inkoken. Voeg nadien het bouillonblokje en de erwtjes + sap van de erwtjes toe. Laat nogmaals 5 minuten goed pruttelen.
Bak de spekjes op een pan zonder vetstof. Dep het vet er nadien wat af met een velletje keukenrol.
Mix de soep tot een romig geheel. Voeg nog wat water toe (ik voeg nogmaals +- 0.5 liter toe). Kruid af met peper en zout. Serveer de soep goed heet en werk af met in elk bord een kleine eetlepel zachte boursin, gebakken spekjes en eventueel wat sesamzaadjes.
Geef een reactie