Voor ca. 10 porties:




 200 ml plantaardige melk
 150 g (spelt)bloem of volkoren bloem
 50 g amandelmeel
 2 tl bakpoeder
 3 el olijfolie
 2 el vloeibare bijenhoning of agave siroop
 4 el appelmoes (suikervrij)
 1 tl vanille-extract
Voor de topping
 50 g donkere chocolade
 4 el gepofte quinoa (EVENTUEEL)

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Meng alle natte ingrediënten door elkaar in een kom. Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en meng. Voeg dan de natte ingrediënten bij de droge en meng opnieuw door elkaar.

3

Neem er een ronde taartvorm bij (liefst één met een gat in het midden - je kan ook kleine donutvormpjes gebruiken!!) en smeer in met een beetje extra olijfolie. Giet het donutbeslag in de vorm. Zet 20 minuten in de oven.

4

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Zet aan de kant. Haal de donut uit de oven en laat afkoelen. Smeer, nadat de donut niet meer warm is, in met de chocolade en besprenkel eventueel met de gepofte quinoa. Laat 30 min in de koelkast of 10 min in de diepvries opstijven.

5

Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.



Ingrediënten

 200 ml plantaardige melk
 150 g (spelt)bloem of volkoren bloem
 50 g amandelmeel
 2 tl bakpoeder
 3 el olijfolie
 2 el vloeibare bijenhoning of agave siroop
 4 el appelmoes (suikervrij)
 1 tl vanille-extract
Voor de topping
 50 g donkere chocolade
 4 el gepofte quinoa (EVENTUEEL)

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Meng alle natte ingrediënten door elkaar in een kom. Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en meng. Voeg dan de natte ingrediënten bij de droge en meng opnieuw door elkaar.

3

Neem er een ronde taartvorm bij (liefst één met een gat in het midden - je kan ook kleine donutvormpjes gebruiken!!) en smeer in met een beetje extra olijfolie. Giet het donutbeslag in de vorm. Zet 20 minuten in de oven.

4

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Zet aan de kant. Haal de donut uit de oven en laat afkoelen. Smeer, nadat de donut niet meer warm is, in met de chocolade en besprenkel eventueel met de gepofte quinoa. Laat 30 min in de koelkast of 10 min in de diepvries opstijven.

5

Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.

Notes

Mega vegan donut to share