Voor 8 stuks:




 250 g kippenfilet
 100 g vijgen (verse of op siroop)
 8 kleine tortilla’s (gevonden in Delhaize: santa maria)
 200 g hummus (met of zonder look)
 8 kleine tl agavesiroop
 2 takjes tijm
 2 takjes bladpeterselie
 plantaardige boter of olijfolie
 zwarte peper en zeezout
 optioneel: 40 blauwgeaaderde kaas, brie, cheddar of Parmezaanse kaas (up to you!)

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd de kipfilet en de vijgen in stukken. Rits de tijm los van het takje.

3

Verwarm de boter of olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, vijgen en tijm toe. Roerbak tot de kip licht goudbruin is. Kruid met peper en zout.

4

Leg de tortilla’s op een grillplaat bedekt met bakpapier. Gril ze ca. 4 minuten in de oven, tot ze lichtjes bruin en licht krokant zijn.

5

Garneer de minitortilla’s met de hummus en voeg de kip-vijgenmengeling toe. Hak de bladpeterselie fijn. Verkruimel de kaas er bovenop en werk af met wat bladpeterselie. Besprenkel met agavesiroop en serveer lekker warm.

6

Tip: Gebruik zeker verse vijgen als je er vindt, in plaats van vijgen op siroop!



 

Ingrediënten

 250 g kippenfilet
 100 g vijgen (verse of op siroop)
 8 kleine tortilla’s (gevonden in Delhaize: santa maria)
 200 g hummus (met of zonder look)
 8 kleine tl agavesiroop
 2 takjes tijm
 2 takjes bladpeterselie
 plantaardige boter of olijfolie
 zwarte peper en zeezout
 optioneel: 40 blauwgeaaderde kaas, brie, cheddar of Parmezaanse kaas (up to you!)

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd de kipfilet en de vijgen in stukken. Rits de tijm los van het takje.

3

Verwarm de boter of olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, vijgen en tijm toe. Roerbak tot de kip licht goudbruin is. Kruid met peper en zout.

4

Leg de tortilla’s op een grillplaat bedekt met bakpapier. Gril ze ca. 4 minuten in de oven, tot ze lichtjes bruin en licht krokant zijn.

5

Garneer de minitortilla’s met de hummus en voeg de kip-vijgenmengeling toe. Hak de bladpeterselie fijn. Verkruimel de kaas er bovenop en werk af met wat bladpeterselie. Besprenkel met agavesiroop en serveer lekker warm.

6

Tip: Gebruik zeker verse vijgen als je er vindt, in plaats van vijgen op siroop!

Notes

Mini tortilla’s met hummus & kip