Voor 8 crackers:



 100 g maanzaden
 50 g chiazaden
 50 g pompoenpitten
 ½ handvol gedroogde veenbessen
 150 ml water
 1 tl kaneel

1

Verwarm de oven op 190 graden.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Laat 4 minuten staan. Zo gaan de zaden het water opnemen en krijg je een beslag.

3

Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het beslag erop. Strijk goed open tot een heel dunne, vriekante koek. Zorg ervoor dat de veenbessen niet aan de buitenkant liggen, maar schuif ze in het midden. Zet 15 minuten in de oven.

4

Haal uit de oven (als de koek vanbinnen nog te zacht is dan nog 3 extra minuten!). Snijd meteen in stukjes in grootte naar keuze (zeker meteen doen, want als je het nadien doet breekt het). Laat afkoelen en enjoy!



Ingrediënten

 100 g maanzaden
 50 g chiazaden
 50 g pompoenpitten
 ½ handvol gedroogde veenbessen
 150 ml water
 1 tl kaneel

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 190 graden.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Laat 4 minuten staan. Zo gaan de zaden het water opnemen en krijg je een beslag.

3

Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het beslag erop. Strijk goed open tot een heel dunne, vriekante koek. Zorg ervoor dat de veenbessen niet aan de buitenkant liggen, maar schuif ze in het midden. Zet 15 minuten in de oven.

4

Haal uit de oven (als de koek vanbinnen nog te zacht is dan nog 3 extra minuten!). Snijd meteen in stukjes in grootte naar keuze (zeker meteen doen, want als je het nadien doet breekt het). Laat afkoelen en enjoy!

Notes

Moonseed crackers met cranberry