Voor 1 cake ca. 8 à 10 porties:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de noten heel kort tot zand in een keukenmachine of blender.
Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker tot een romige massa met een staafmixer. Voeg de gemalen noten, amandelmeel, kaneel, speculaaskruiden en snufje zout toe en roer door elkaar.
Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Zorg dat de mixer en de kom vetvrij zijn.
Meng het eiwitmengsel door het notenmengsel. Voeg de zonnebloemolie toe en roer nogmaals.
Vet de randen van een bakblik in met olie. Giet het deeg in het blik en bestrooi eventueel (indien gewenst laat je dit weg, maar dit zorgt wel voor een crunch) met wat (zelfgemaakte) granola. Zet 40 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en haal dan pas uit het bakblik. Het is normaal vanbinnen nog een beetje smeuïg.
Serveer bij een tasje koffie of thee. Als je het als ontbijt wil eten kan je er wat yoghurt en vers fruit bij eten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de noten heel kort tot zand in een keukenmachine of blender.
Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker tot een romige massa met een staafmixer. Voeg de gemalen noten, amandelmeel, kaneel, speculaaskruiden en snufje zout toe en roer door elkaar.
Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Zorg dat de mixer en de kom vetvrij zijn.
Meng het eiwitmengsel door het notenmengsel. Voeg de zonnebloemolie toe en roer nogmaals.
Vet de randen van een bakblik in met olie. Giet het deeg in het blik en bestrooi eventueel (indien gewenst laat je dit weg, maar dit zorgt wel voor een crunch) met wat (zelfgemaakte) granola. Zet 40 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en haal dan pas uit het bakblik. Het is normaal vanbinnen nog een beetje smeuïg.
Serveer bij een tasje koffie of thee. Als je het als ontbijt wil eten kan je er wat yoghurt en vers fruit bij eten.
Super lekkere en voedzame cake!
Bedankt Kelly!
Blij dat hij smaakt!
xxx Laura