One pot pasta met chorizo en zongedroogde tomaat
Voor 4 personen en nog een restje voor de dag nadien (als lunch):
300 g pasta
65 g chorizo
4 teentjes look
1 rode ui
50 g zongedroogde tomatentapenade (tapadip)
300 ml kippenbouillon
40 g mozzarella
75 g roomkaas (philadelphia light)
pasta water
(verse) tijm en zout
1Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet af maar bewaar nog 1/2 pollepel pastawater.
2Snijd de chorizo in stukjes (met velletje). Bak zonder vetstof in een pan op middelhoog vuur krokant. Schep even op een bord, maar hou het chorizovet in de pan.
3Pel en snipper de ui fijn. Pel de teentjes look. Doe de ui in de pan met chorizovet, pers de look erin uit en bak kort aan. Voeg de tomatentapenade, kippenbouillon, roomkaas, mozzarella en pastawater toe. Laat op hoog vuur goed pruttelen. Roer goed tot je een dikke saus krijgt.
4Voeg de gekookte pasta toe in de pan. Kruid met (verse) tijm en voeg de krokante chorizo toe. ENJOY
Ingrediënten
300 g pasta
65 g chorizo
4 teentjes look
1 rode ui
50 g zongedroogde tomatentapenade (tapadip)
300 ml kippenbouillon
40 g mozzarella
75 g roomkaas (philadelphia light)
pasta water
(verse) tijm en zout
Aanwijzingen
1Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet af maar bewaar nog 1/2 pollepel pastawater.
2Snijd de chorizo in stukjes (met velletje). Bak zonder vetstof in een pan op middelhoog vuur krokant. Schep even op een bord, maar hou het chorizovet in de pan.
3Pel en snipper de ui fijn. Pel de teentjes look. Doe de ui in de pan met chorizovet, pers de look erin uit en bak kort aan. Voeg de tomatentapenade, kippenbouillon, roomkaas, mozzarella en pastawater toe. Laat op hoog vuur goed pruttelen. Roer goed tot je een dikke saus krijgt.
4Voeg de gekookte pasta toe in de pan. Kruid met (verse) tijm en voeg de krokante chorizo toe. ENJOY
One pot pasta met chorizo en zongedroogde tomaat
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie