Voor 4 personen en nog een restje voor de dag nadien (als lunch):




 300 g pasta
 65 g chorizo 
 4 teentjes look
 1 rode ui
 50 g zongedroogde tomatentapenade (tapadip)
 300 ml kippenbouillon
 40 g mozzarella
 75 g roomkaas (philadelphia light)
 pasta water
 (verse) tijm en zout

1

Kook de pasta al dente gaar in water met wat zout. Giet af maar bewaar nog 1/2 pollepel pastawater.

2

Snijd de chorizo in stukjes (met velletje). Bak zonder vetstof in een pan op middelhoog vuur krokant. Schep even op een bord, maar hou het chorizovet in de pan.

3

Pel en snipper de ui fijn. Pel de teentjes look. Doe de ui in de pan met chorizovet, pers de look erin uit en bak kort aan. Voeg de tomatentapenade, kippenbouillon, roomkaas, mozzarella en pastawater toe. Laat op hoog vuur goed pruttelen. Roer goed tot je een dikke saus krijgt.

4

Voeg de gekookte pasta toe in de pan. Kruid met (verse) tijm en voeg de krokante chorizo toe. ENJOY



Categorie

Ingrediënten

 300 g pasta
 65 g chorizo 
 4 teentjes look
 1 rode ui
 50 g zongedroogde tomatentapenade (tapadip)
 300 ml kippenbouillon
 40 g mozzarella
 75 g roomkaas (philadelphia light)
 pasta water
 (verse) tijm en zout
One pot pasta met chorizo en zongedroogde tomaat