Voor 6 porties baked oats (1 ovenschaal) : 




 150 g havervlokken
 1 bakje verse aardbeien van 500ghelft voor in de cake, helft als topping
 2 eieren
 200 ml plantaardige (amandel)melk
 2 bananen (of zie TIP)
 2 el agave- of ahornsiroop 
 1 tl bicarbonaat of 2 tl bakpoeder
 70 g donkere chocoladen chips of 50g donkere chocolade in stukjes gehakt

1

Verwarm de oven voor op 180 graden op heteluchtfunctie.

2

Plet de bananen tot een dikke puree. Snijd 10 aardbeien in grove stukjes. De rest kan je later als topping gebruiken.

3

Doe de havervlokken, eieren, melk, geplette bananen (of appelmoes), siroop, bicarbonaat in een ovenbestendig kommetje en roer onder elkaar. Verdeel er de aardbeien overheen en strijk glad. Voeg de chocolade on top toe en strijk nogmaals glad.

4

Zet 30 à 35 minuten in de oven op 180 graden. Het is de bedoeling dat het nog ‘smeuïg’ is. Laat in de oven met de deur open rustig wat afkoelen.

5

Serveer lauwwarm (of koud ook lekker!). Werk eventueel nog af met wat siroop on top en extra verse aardbeien. 

6

TIP: liever geen banaan? Vervang door 5 el appelmoes! 

TIP: Maak meteen een dubbele portie. Snijd in stukken en vries elke portie in een diepvries zakje in. Wil je het ‘s morgens of als snack? Leg diepgevroren op een bord en zet 3 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Nog niet goed? Herhaal telkens met 30 seconden.



Ingrediënten

 150 g havervlokken
 1 bakje verse aardbeien van 500ghelft voor in de cake, helft als topping
 2 eieren
 200 ml plantaardige (amandel)melk
 2 bananen (of zie TIP)
 2 el agave- of ahornsiroop 
 1 tl bicarbonaat of 2 tl bakpoeder
 70 g donkere chocoladen chips of 50g donkere chocolade in stukjes gehakt

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden op heteluchtfunctie.

2

Plet de bananen tot een dikke puree. Snijd 10 aardbeien in grove stukjes. De rest kan je later als topping gebruiken.

3

Doe de havervlokken, eieren, melk, geplette bananen (of appelmoes), siroop, bicarbonaat in een ovenbestendig kommetje en roer onder elkaar. Verdeel er de aardbeien overheen en strijk glad. Voeg de chocolade on top toe en strijk nogmaals glad.

4

Zet 30 à 35 minuten in de oven op 180 graden. Het is de bedoeling dat het nog ‘smeuïg’ is. Laat in de oven met de deur open rustig wat afkoelen.

5

Serveer lauwwarm (of koud ook lekker!). Werk eventueel nog af met wat siroop on top en extra verse aardbeien. 

6

TIP: liever geen banaan? Vervang door 5 el appelmoes! 

TIP: Maak meteen een dubbele portie. Snijd in stukken en vries elke portie in een diepvries zakje in. Wil je het ‘s morgens of als snack? Leg diepgevroren op een bord en zet 3 minuten op 600 watt in de microgolfoven. Nog niet goed? Herhaal telkens met 30 seconden.

Notes

Ovenbaked oats met aardbeien