Voor 4 porties (je kan ze invriezen):
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de couscous gaar zoals omschreven op de verpakking.
Pel de ui en hak fijn. Rasp de wortels proper. Snijd de aubergine, wortels en courgette in blokjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan (met deksel) op middelhoog vuur. Fruit de ui aan. Voeg de blokjes wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de aubergine en courgette toe.
Voeg de tomatenpuree en de tomatenpulp toe en roer door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en schep door de saus. Schep als laatste de couscous door de saus en breng op smaak met de kruiden. TIP: gebruik je liever (vegan) gehakt of shiitaké's? Bak deze dan op in wat olijfolie in een pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.
Doe het geheel in een ovenschaal en voeg nog de feta of geraspte kaas toe. Zet 25 minuten in de oven.
Laat het smaken!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de couscous gaar zoals omschreven op de verpakking.
Pel de ui en hak fijn. Rasp de wortels proper. Snijd de aubergine, wortels en courgette in blokjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan (met deksel) op middelhoog vuur. Fruit de ui aan. Voeg de blokjes wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de aubergine en courgette toe.
Voeg de tomatenpuree en de tomatenpulp toe en roer door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en schep door de saus. Schep als laatste de couscous door de saus en breng op smaak met de kruiden. TIP: gebruik je liever (vegan) gehakt of shiitaké's? Bak deze dan op in wat olijfolie in een pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.
Doe het geheel in een ovenschaal en voeg nog de feta of geraspte kaas toe. Zet 25 minuten in de oven.
Laat het smaken!
Zag deze passeren op Instagram. Heel eenvoudig en snel klaar te maken en bovendien heerlijk!
Hey Shauni,
Geweldig te lezen! Fijn dat je de gerechtjes maakt.
XXX Laura