Voor 4 porties (je kan ze invriezen):




 300 g tonijn in blik (uitgelekt gewicht)je kan ook vervangen door shiitaké's of (vegan) gehakt
 150 g (volkoren) parelcouscous
 3 wortels
 1 aubergine
 1 courgette
 1 ui
 100 g geraspte kaas of feta
 400 g tomatenpulp in blik
 125 g tomatenpuree in blik
 olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano, rozemarijn en tijm

1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de couscous gaar zoals omschreven op de verpakking.

2

Pel de ui en hak fijn. Rasp de wortels proper. Snijd de aubergine, wortels en courgette in blokjes.

3

Verhit een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan (met deksel) op middelhoog vuur. Fruit de ui aan. Voeg de blokjes wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de aubergine en courgette toe.

4

Voeg de tomatenpuree en de tomatenpulp toe en roer door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en schep door de saus. Schep als laatste de couscous door de saus en breng op smaak met de kruiden. TIP: gebruik je liever (vegan) gehakt of shiitaké's? Bak deze dan op in wat olijfolie in een pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.

5

Doe het geheel in een ovenschaal en voeg nog de feta of geraspte kaas toe. Zet 25 minuten in de oven.
Laat het smaken!



Categorie

Ingrediënten

 300 g tonijn in blik (uitgelekt gewicht)je kan ook vervangen door shiitaké's of (vegan) gehakt
 150 g (volkoren) parelcouscous
 3 wortels
 1 aubergine
 1 courgette
 1 ui
 100 g geraspte kaas of feta
 400 g tomatenpulp in blik
 125 g tomatenpuree in blik
 olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano, rozemarijn en tijm

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de couscous gaar zoals omschreven op de verpakking.

2

Pel de ui en hak fijn. Rasp de wortels proper. Snijd de aubergine, wortels en courgette in blokjes.

3

Verhit een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan (met deksel) op middelhoog vuur. Fruit de ui aan. Voeg de blokjes wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de aubergine en courgette toe.

4

Voeg de tomatenpuree en de tomatenpulp toe en roer door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en schep door de saus. Schep als laatste de couscous door de saus en breng op smaak met de kruiden. TIP: gebruik je liever (vegan) gehakt of shiitaké's? Bak deze dan op in wat olijfolie in een pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.

5

Doe het geheel in een ovenschaal en voeg nog de feta of geraspte kaas toe. Zet 25 minuten in de oven.
Laat het smaken!

Notes

Ovengebakken groenteschotel met couscous en tonijn