Voor ca. 4 porties:
Verwarm de oven op 200 graden.
Verwijder de schil, zaden en zaadlijsten van de butternut. Snijd de pompoen in dikke schijven (dikke frieten).
Kuis de prei en snijd in zeer fijne snippers
Pel de ui en de look. Snijd de ui in ringen en pers de look.
Verhit een scheutje olijfolie een grote wokpan. Bak de ui en de look kort op. Voeg dan de pompoenschijven toe. Voeg nogmaals een goede scheut olijfolie toe. Roerbak de pompoenschijven gedurende 12minuten. Voeg na 5 minuten de fijngesneden prei toe. Blijf al roerend opbakken. Kruid met peper en zout. Giet daarna alles in een ovenschaal.
Voeg de rulstukjes toe.
Verdeel er als laatste de boursin kruidenkaas overheen. Roer wat door elkaar en werk af met de tijm. Zet gedurende 20 minuten in de oven.
TIP: Je kan deze ovenschotel makkelijk overscheppen in een microgolfovenbestendig potje en meenemen naar het werk als lunch de dag nadien. Invriezen in porties kan ook!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 200 graden.
Verwijder de schil, zaden en zaadlijsten van de butternut. Snijd de pompoen in dikke schijven (dikke frieten).
Kuis de prei en snijd in zeer fijne snippers
Pel de ui en de look. Snijd de ui in ringen en pers de look.
Verhit een scheutje olijfolie een grote wokpan. Bak de ui en de look kort op. Voeg dan de pompoenschijven toe. Voeg nogmaals een goede scheut olijfolie toe. Roerbak de pompoenschijven gedurende 12minuten. Voeg na 5 minuten de fijngesneden prei toe. Blijf al roerend opbakken. Kruid met peper en zout. Giet daarna alles in een ovenschaal.
Voeg de rulstukjes toe.
Verdeel er als laatste de boursin kruidenkaas overheen. Roer wat door elkaar en werk af met de tijm. Zet gedurende 20 minuten in de oven.
TIP: Je kan deze ovenschotel makkelijk overscheppen in een microgolfovenbestendig potje en meenemen naar het werk als lunch de dag nadien. Invriezen in porties kan ook!
Geef een reactie