Voor 2 personen:




 200 g ricotta
 200 g trostomaatjes
 ½ courgette
 1 zoete puntpaprika
 1 ciabatta dat je moet afbakken in de oven
 tijm, rozemarijn, peper en zout
 olijfolie

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Open de verpakking van de ricotta en draai hem in één keer om in de ovenschaal.

 

2

Haal de tomaatjes van de steel. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snipper fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verdeel de tomaatjes, courgette en paprika rondom de ricotta. Overgiet met olijfolie en kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout.

 

3

Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak 20 min. Voeg ook het af te bakken brood toe (check de baktijd op de verpakking). Dit is meestel korter!! Serveer de ovenbaked ricotta met groentjes in het midden van de tafel en dip met stukjes ciabatta erin. Heerlijk gezellig zo! ☺️



Categorie,

Ingrediënten

 200 g ricotta
 200 g trostomaatjes
 ½ courgette
 1 zoete puntpaprika
 1 ciabatta dat je moet afbakken in de oven
 tijm, rozemarijn, peper en zout
 olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Open de verpakking van de ricotta en draai hem in één keer om in de ovenschaal.

 

2

Haal de tomaatjes van de steel. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snipper fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verdeel de tomaatjes, courgette en paprika rondom de ricotta. Overgiet met olijfolie en kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout.

 

3

Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak 20 min. Voeg ook het af te bakken brood toe (check de baktijd op de verpakking). Dit is meestel korter!! Serveer de ovenbaked ricotta met groentjes in het midden van de tafel en dip met stukjes ciabatta erin. Heerlijk gezellig zo! ☺️

Notes

Ovengebakken ricotta met tomaatjes, courgette & paprika