Voor +- 8 à 10 porties:
4 grote el havervlokken
3 el pompoenpitten
3 el amandelschaafsel
1 groot handvol pecannoten
1 groot handvol amandelnoten
2 el agavesiroop
1 tl kaneel, 1 tl speculaaskruiden, snufje zout
2 el olijfolie
1
Hak de noten grof.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de havervlokken toe en roerbak kort. Voeg de gehakte noten toe en roerbak nogmaals 3 minuten. Voeg nu de pompoenpitten, amandelschaafsel, agavesiroop, kaneel, speculaaskruiden en zout toe. Roerbak alles nog eens gedurende 8 minuten krokant.
3
Serveer met zelfgekozen fruit en yoghurt.
4
TIP: maak meteen een grote hoeveelheid van de granola en doe ze in een afsluitbare pot! 8 weken houdbaar, als je het telkens goed afsluit.
Ingrediënten
4 grote el havervlokken
3 el pompoenpitten
3 el amandelschaafsel
1 groot handvol pecannoten
1 groot handvol amandelnoten
2 el agavesiroop
1 tl kaneel, 1 tl speculaaskruiden, snufje zout
2 el olijfolie
Geef een reactie