Pasta puttanesca
Deze pasta maak ik heel vaak als ik voedzaam & groenterijk wil eten, maar tegelijk ook zin heb in comfortfood🤗
Ik maak meteen een grote hoeveelheid van de saus en vries ze in porties in. Halveer de ingrediënten indien je het voor 1 x 4 porties wenst.
Voor +-8 porties saus (die je kan invriezen):
Voor de saus (+- 8 porties):
1 kg tros- of zoete snoeptomaatjes
150 g zongedroogde tomaten op olie
2 uien
1 bol (vegan) buffelmozzarella of burrata
1 rode paprika
150 g pitloze olijven of zie: TIP
4 tenen look
olijfolie, zwarte peper, zout, tijm, paprikapoeder naar smaak
Voor de pasta:
13 g pasta naar keuze per persoon
(vegan) Parmezaanse kaas
1Verwarm de oven op 220 graden.
2Pel de ui en snijd grof. Pel de look. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika grof. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken (de olie heb je niet nodig).
3Giet een flinke scheut olijfolie in een grote ovenschotel. Doe de trostomaatjes, ui, paprika, look en olijven in de ovenschaal. Kruid flink af met peper, zout, tijm en paprikapoeder.
4Zet de ovenschotel 10 minuten in de oven. Kook ondertussen jouw favoriete pasta gaar in water met wat zout en giet daarna af.
5Giet de geroosterde groenten (met al het gevormd sap/olie) in een blender. Voeg de mozzarella of burrata en de zongedroogde tomaten toe en blend tot een dikke saus.
6Serveer de pasta met de veggie saus en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Voor de saus (+- 8 porties):
1 kg tros- of zoete snoeptomaatjes
150 g zongedroogde tomaten op olie
2 uien
1 bol (vegan) buffelmozzarella of burrata
1 rode paprika
150 g pitloze olijven of zie: TIP
4 tenen look
olijfolie, zwarte peper, zout, tijm, paprikapoeder naar smaak
Voor de pasta:
13 g pasta naar keuze per persoon
(vegan) Parmezaanse kaas
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 220 graden.
2Pel de ui en snijd grof. Pel de look. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika grof. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken (de olie heb je niet nodig).
3Giet een flinke scheut olijfolie in een grote ovenschotel. Doe de trostomaatjes, ui, paprika, look en olijven in de ovenschaal. Kruid flink af met peper, zout, tijm en paprikapoeder.
4Zet de ovenschotel 10 minuten in de oven. Kook ondertussen jouw favoriete pasta gaar in water met wat zout en giet daarna af.
5Giet de geroosterde groenten (met al het gevormd sap/olie) in een blender. Voeg de mozzarella of burrata en de zongedroogde tomaten toe en blend tot een dikke saus.
6Serveer de pasta met de veggie saus en Parmezaanse kaas.
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie