Voor 4 personen:




 400 g Griekse pasta (orzo)
 200 g Parmaham in sneetjes
 1 meloen
 1 citroen
 1 rode of zoete ui
 handvol pistachenoten
 handvol verse basilicum
 3 el olijfolie
 3 el groenepesto
 2 el wittewijnazijn
 peper en zout

1

Bak eerste de ham krokant (zonder oven? Zie TIP). Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de sneetjes ham op. Bak ze ± 10 minuten tot ze knapperig zijn (blijf in de buurt, soms gaat het sneller!).

2

Kook de pasta 'al dente' in water met wat zout in. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Laat nadien uitlekken en spoel af onder koud water.

3

Hak de pistachenoten grof. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Hak de ui en de basilicum fijn. Doe alles in een grote kom.

4

Doe de afgekoelde pasta bij de rest in de kom en voeg het sap van 1 citroen, olijfolie, azijn, pesto, verse basilicum, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.

5

Verkruimel de krokante ham erover als je de pasta serveert. Zo blijft het knapperig!

6

TIP: leg 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 3 sneetjes ham op het bord en zet 1,5 minuutjes in de microgolfoven op 950 W. Herhaal.



Ingrediënten

 400 g Griekse pasta (orzo)
 200 g Parmaham in sneetjes
 1 meloen
 1 citroen
 1 rode of zoete ui
 handvol pistachenoten
 handvol verse basilicum
 3 el olijfolie
 3 el groenepesto
 2 el wittewijnazijn
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Bak eerste de ham krokant (zonder oven? Zie TIP). Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de sneetjes ham op. Bak ze ± 10 minuten tot ze knapperig zijn (blijf in de buurt, soms gaat het sneller!).

2

Kook de pasta 'al dente' in water met wat zout in. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Laat nadien uitlekken en spoel af onder koud water.

3

Hak de pistachenoten grof. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Hak de ui en de basilicum fijn. Doe alles in een grote kom.

4

Doe de afgekoelde pasta bij de rest in de kom en voeg het sap van 1 citroen, olijfolie, azijn, pesto, verse basilicum, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.

5

Verkruimel de krokante ham erover als je de pasta serveert. Zo blijft het knapperig!

6

TIP: leg 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 3 sneetjes ham op het bord en zet 1,5 minuutjes in de microgolfoven op 950 W. Herhaal.

Notes

Pastasalade met krokante ham en meloen