Voor 4 personen:
Bak eerste de ham krokant (zonder oven? Zie TIP). Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de sneetjes ham op. Bak ze ± 10 minuten tot ze knapperig zijn (blijf in de buurt, soms gaat het sneller!).
Kook de pasta 'al dente' in water met wat zout in. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Laat nadien uitlekken en spoel af onder koud water.
Hak de pistachenoten grof. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Hak de ui en de basilicum fijn. Doe alles in een grote kom.
Doe de afgekoelde pasta bij de rest in de kom en voeg het sap van 1 citroen, olijfolie, azijn, pesto, verse basilicum, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.
Verkruimel de krokante ham erover als je de pasta serveert. Zo blijft het knapperig!
TIP: leg 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 3 sneetjes ham op het bord en zet 1,5 minuutjes in de microgolfoven op 950 W. Herhaal.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bak eerste de ham krokant (zonder oven? Zie TIP). Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de sneetjes ham op. Bak ze ± 10 minuten tot ze knapperig zijn (blijf in de buurt, soms gaat het sneller!).
Kook de pasta 'al dente' in water met wat zout in. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Laat nadien uitlekken en spoel af onder koud water.
Hak de pistachenoten grof. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Hak de ui en de basilicum fijn. Doe alles in een grote kom.
Doe de afgekoelde pasta bij de rest in de kom en voeg het sap van 1 citroen, olijfolie, azijn, pesto, verse basilicum, peper en zout toe. Meng alles door elkaar.
Verkruimel de krokante ham erover als je de pasta serveert. Zo blijft het knapperig!
TIP: leg 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 3 sneetjes ham op het bord en zet 1,5 minuutjes in de microgolfoven op 950 W. Herhaal.
Geef een reactie