Voor 4 personen:




 1 zakje voorgegaarde mini krieltjes (600g)
 1 pakje linzen 190g @hakgroenten
 1 pakje kikkererwten 190 g @hakgroenten
 1 ui
 2 teentjes look
 5 grote el tomaten passatasaus (of indien liever pittiger: 4 eltomatenpuree)
 2 el wittewijnazijn
 tl tijm, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder
 snufje zout en olijfolie
Voor de aolisaus:
 2 el mayonaise (light)
 1 teentje look
 sap van 1/3 citroen

1

Pel de ui en snipper fijn. Pel de look.

 

2

Giet het sap van de kikkererwten en linzen af. 

 

3

Verhit wat olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe, bak tot de ui glazig is. Voeg de linzen, kikkererwten, tomatensaus, krieltjes, witte wijn azijn en alle kruiden toe. Roer alles door elkaar en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

 

4

Maak ondertussen het aolisausje door de look te pellen en uit te persen in een kommetje. Voeg het sap van 1/3 citroen en de mayonaise toe. Roer door elkaar.

 

5

Doe de patatas bravas met linzen & kikkererwten in een kom. Drizzel de saus eroverheen en serveer puur. Je kan er nog wat gebakken gehakt of (veggie) balletjes in tomatensaus bij serveren!

 

TIP: je kan ook verse krieltjes eerst gaar koken, maar dat duurt wat langer.



Categorie

Ingrediënten

 1 zakje voorgegaarde mini krieltjes (600g)
 1 pakje linzen 190g @hakgroenten
 1 pakje kikkererwten 190 g @hakgroenten
 1 ui
 2 teentjes look
 5 grote el tomaten passatasaus (of indien liever pittiger: 4 eltomatenpuree)
 2 el wittewijnazijn
 tl tijm, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder
 snufje zout en olijfolie
Voor de aolisaus:
 2 el mayonaise (light)
 1 teentje look
 sap van 1/3 citroen

Aanwijzingen

1

Pel de ui en snipper fijn. Pel de look.

 

2

Giet het sap van de kikkererwten en linzen af. 

 

3

Verhit wat olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe, bak tot de ui glazig is. Voeg de linzen, kikkererwten, tomatensaus, krieltjes, witte wijn azijn en alle kruiden toe. Roer alles door elkaar en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

 

4

Maak ondertussen het aolisausje door de look te pellen en uit te persen in een kommetje. Voeg het sap van 1/3 citroen en de mayonaise toe. Roer door elkaar.

 

5

Doe de patatas bravas met linzen & kikkererwten in een kom. Drizzel de saus eroverheen en serveer puur. Je kan er nog wat gebakken gehakt of (veggie) balletjes in tomatensaus bij serveren!

 

TIP: je kan ook verse krieltjes eerst gaar koken, maar dat duurt wat langer.

Notes

Patatas bravas met linzen en kikkererwten