Voor 2 personen:




 180 g volkoren penne
 50 g biologische roomboter
 2 kolven witloof
 2 blokjes groentebouillon
 3 el speltbloem
 200 ml plantaardige melk
 handvol geraspte kaas
 nootmuskaat en peper
 optioneel: pompoenpitjes

1

Verwarm de oven op 180 graden. Kuis de witloofstronken en snipper fijn.

2

Kook de penne al dente gaar in water met 1 blokje groentebouillon. Giet nadien af en zet aan de kant.

3

Doe een klein klontje van de boter in een koekenpan (zie dat je nog zo'n 40 g over houdt!) en verwarm op middelhoog vuur. Bak het witloof kort goudbruin en zet nadien aan de kant.

4

Maak de bechamelsaus: Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten tot de boter goed heet is maar nog niet kleurt.
Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Voeg het andere blokje groente bouillon toe. Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat en peper

5

Doe de penné in een ovenschaal. Voeg het witloof toe. Overgiet met de bechamelsaus en verdeel er de geraspte kaas over. Zet 20 minuten in de oven! Werk nadien eventueel nog af met de pompoenpitjes voor extra vitamines.



Categorie

Ingrediënten

 180 g volkoren penne
 50 g biologische roomboter
 2 kolven witloof
 2 blokjes groentebouillon
 3 el speltbloem
 200 ml plantaardige melk
 handvol geraspte kaas
 nootmuskaat en peper
 optioneel: pompoenpitjes

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden. Kuis de witloofstronken en snipper fijn.

2

Kook de penne al dente gaar in water met 1 blokje groentebouillon. Giet nadien af en zet aan de kant.

3

Doe een klein klontje van de boter in een koekenpan (zie dat je nog zo'n 40 g over houdt!) en verwarm op middelhoog vuur. Bak het witloof kort goudbruin en zet nadien aan de kant.

4

Maak de bechamelsaus: Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten tot de boter goed heet is maar nog niet kleurt.
Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Voeg het andere blokje groente bouillon toe. Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat en peper

5

Doe de penné in een ovenschaal. Voeg het witloof toe. Overgiet met de bechamelsaus en verdeel er de geraspte kaas over. Zet 20 minuten in de oven! Werk nadien eventueel nog af met de pompoenpitjes voor extra vitamines.

Notes

Penne carbonara met witloof