Voor 2 personen:



 4 (volkoren)pitabroodjes
 200 g roomkaas
 2 el tijm kruiding
 1 grote tomaat
 12 snoeptomaatjes
 handvol rucola
 olijfolie

1

Verwarm de oven op 220 graden.

2

Leg de pitabroodjes op de grillplaat en zet 4 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de grote tomaat in schijven (je hebt er 4 nodig) en de snoeptomaatjes in dunne schijfjes.

4

Meng de roomkaas met de tijm en 2 el olijfolie in een kommetje.

5

Haal de pitabroodjes uit de oven (maar laat de oven aan staan) en lepel het middenste gedeelte (enkel van het bovenste gedeelte) eruit zodat je een nestje krijgt. Smeer hierin de tijmroomkaas en leg er een grote schijf tomaat op. Doe daarop de schijfjes snoeptomaat. Schuif nog voor 2 minuten in de oven. Haal uit de oven en werk af met de rucola.



Ingrediënten

 4 (volkoren)pitabroodjes
 200 g roomkaas
 2 el tijm kruiding
 1 grote tomaat
 12 snoeptomaatjes
 handvol rucola
 olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 220 graden.

2

Leg de pitabroodjes op de grillplaat en zet 4 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de grote tomaat in schijven (je hebt er 4 nodig) en de snoeptomaatjes in dunne schijfjes.

4

Meng de roomkaas met de tijm en 2 el olijfolie in een kommetje.

5

Haal de pitabroodjes uit de oven (maar laat de oven aan staan) en lepel het middenste gedeelte (enkel van het bovenste gedeelte) eruit zodat je een nestje krijgt. Smeer hierin de tijmroomkaas en leg er een grote schijf tomaat op. Doe daarop de schijfjes snoeptomaat. Schuif nog voor 2 minuten in de oven. Haal uit de oven en werk af met de rucola.

Notes

pitapizza met tijmroomkaas, tomaatjes en rucola