Voor 2 personen:
Verwijder de schil van de pompoen en haal er de zaden uit. Snijd hem in grove stukken. Maak de wortel schoon en snijd in grove stukken. Schil de gember met een dunschiller en snijd ook in stukken. Pel de ui en snipper fijn.
Laat een el olijfolie in een grote kookpot op het vuur warm worden. Doe er de ui in en laat even glazig bakken.
Voeg de stukjes wortel, pompoen en gember en 100 ml water toe. Laat even pruttelen.
Pers na 5 minuten het appelsiensap van 1 appelsien erover uit en voeg nogmaals water toe zodat de groenten net onder water staan. Laat 15 minuten goed opkoken op een hoog vuur.
Voeg daarna 2 bouillonblokjes toe en nogmaals 200ml water. Laat nogmaals 5 minuten purttelen op hoog vuur.
Mix met een staafmixer tot een glad soepje. Kruid af met peper en zout. ENJOY!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwijder de schil van de pompoen en haal er de zaden uit. Snijd hem in grove stukken. Maak de wortel schoon en snijd in grove stukken. Schil de gember met een dunschiller en snijd ook in stukken. Pel de ui en snipper fijn.
Laat een el olijfolie in een grote kookpot op het vuur warm worden. Doe er de ui in en laat even glazig bakken.
Voeg de stukjes wortel, pompoen en gember en 100 ml water toe. Laat even pruttelen.
Pers na 5 minuten het appelsiensap van 1 appelsien erover uit en voeg nogmaals water toe zodat de groenten net onder water staan. Laat 15 minuten goed opkoken op een hoog vuur.
Voeg daarna 2 bouillonblokjes toe en nogmaals 200ml water. Laat nogmaals 5 minuten purttelen op hoog vuur.
Mix met een staafmixer tot een glad soepje. Kruid af met peper en zout. ENJOY!
Geef een reactie