Voor 2 personen:
Verwarm de oven op 200 graden. Leg hierin op een grillplaat de 2 tortilla's en laat 5 minuten warm en krokant worden.
Voor de tzatziki: rasp de komkommer en laat hem uitlekken in een zeef boven een kom. Doe de komkommerrasp dan nog eens in een droge theedoek en nijp er goed op, zodat het overtollige vocht weg is. Als de komkommer uitgelekt is, meng je in een kom de Griekse yoghurt, komkommer, scheutje olijfolie, de teen knoflook (uitgeperst!) en een snufje zout en peper. Meng goed door elkaar.
Haal de tortilla's uit de oven. Smeer er een goede hoeveelheid tzatziki op. Bekleed met rucola, pijnboompitjes, sesamzaadjes en schijfjes olijf indien gewenst. Rol ze op en je hebt heerlijk lauwe pizzawraps!
Andere leuke toppings: tomaatjes, ansjovis, reepjes paprika, maïs, ... Laat je fantasie de vrije loop uitgaan!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 200 graden. Leg hierin op een grillplaat de 2 tortilla's en laat 5 minuten warm en krokant worden.
Voor de tzatziki: rasp de komkommer en laat hem uitlekken in een zeef boven een kom. Doe de komkommerrasp dan nog eens in een droge theedoek en nijp er goed op, zodat het overtollige vocht weg is. Als de komkommer uitgelekt is, meng je in een kom de Griekse yoghurt, komkommer, scheutje olijfolie, de teen knoflook (uitgeperst!) en een snufje zout en peper. Meng goed door elkaar.
Haal de tortilla's uit de oven. Smeer er een goede hoeveelheid tzatziki op. Bekleed met rucola, pijnboompitjes, sesamzaadjes en schijfjes olijf indien gewenst. Rol ze op en je hebt heerlijk lauwe pizzawraps!
Andere leuke toppings: tomaatjes, ansjovis, reepjes paprika, maïs, ... Laat je fantasie de vrije loop uitgaan!
Geef een reactie