Voor ca. 10 wafels:
Verwarm je wafelijzer.
Blend de amandelnoten (of havervlokken) tot meel indien nodig. Meng de bloem met de meel en bakpoeder tot een egale massa.
Meng de melk met het vanille extract en de olie goed door elkaar. Voeg langzaam al roerend toe aan het bloemmengsel. Is je beslag iets te lopend? Voeg nog een beetje extra bloem toe. Het beslag kan beter wel vrij vast zijn. Test dit door er met een lepel een schep uit te nemen. Als er vaste linten uitvallen is het goed, is het in éen keer lopend naar beneden, dan wat bloem toevoegen!
Doe wat olie op je wafelijzer en schep met een ijsschep ca. 2 scheppen van het beslag erin (te zien hoe groot je wafelvorm is) . Laat 2 à 3 minuten bakken (Elk wafelijzer is wat anders dus de tijd verschilt!).
Eet de wafels lekker puur op als snack of met je favoriete stukje fruit + wat agave siroop als ontbijt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm je wafelijzer.
Blend de amandelnoten (of havervlokken) tot meel indien nodig. Meng de bloem met de meel en bakpoeder tot een egale massa.
Meng de melk met het vanille extract en de olie goed door elkaar. Voeg langzaam al roerend toe aan het bloemmengsel. Is je beslag iets te lopend? Voeg nog een beetje extra bloem toe. Het beslag kan beter wel vrij vast zijn. Test dit door er met een lepel een schep uit te nemen. Als er vaste linten uitvallen is het goed, is het in éen keer lopend naar beneden, dan wat bloem toevoegen!
Doe wat olie op je wafelijzer en schep met een ijsschep ca. 2 scheppen van het beslag erin (te zien hoe groot je wafelvorm is) . Laat 2 à 3 minuten bakken (Elk wafelijzer is wat anders dus de tijd verschilt!).
Eet de wafels lekker puur op als snack of met je favoriete stukje fruit + wat agave siroop als ontbijt.
Geef een reactie