Voor 2 personen (en soms een klein restje voor de volgende dag):



 ½ butternut pompoen
 1 sjalot
 2 teentjes look
 250 g hamblokjes
 130 g risottorijst (of couscous)
 1 groentebouillonblokje
 Olijfolie, zout en tijm

1

Schil de pompoen, verwijder zaden/zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

2

Pel de sjalot en de look. Snipper de ui fijn.

3

Bak de risotto kort al roerend op in een grote wokpan in wat olijfolie gedurende 4 minuten. Voeg nadien ca. 300 ml water toe en het bouillonblokje. Laat op middelhoogvuur 15 minuten koken tot al het water is opgenomen door de risotto. Gaat het water er te snel uit? Voeg tussendoor wat water toe. Te al dente op het einde? Voeg nog wat water toe en laat nog even langer koken.

4

Terwijl de risotto aan het koken is doe je wat olijfolie in een andere antikleef- of wokpan. Bak de sjalot glazig en pers de look erin uit. Voeg de pompoenblokjes en 50 ml water toe en laat al roerend aanstoven gedurende 15 minuten op middelhoogvuur. Voeg als laatste de hamblokjes eraan toe en roer om. Kruid goed met zout en tijm. Voor de kaneellovers; een vleugje kaneel past hier heerlijk bij!

5

Voeg de pompoen- en hamblokjesmix toe aan de risotto. Smakelijk!



Ingrediënten

 ½ butternut pompoen
 1 sjalot
 2 teentjes look
 250 g hamblokjes
 130 g risottorijst (of couscous)
 1 groentebouillonblokje
 Olijfolie, zout en tijm

Aanwijzingen

1

Schil de pompoen, verwijder zaden/zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

2

Pel de sjalot en de look. Snipper de ui fijn.

3

Bak de risotto kort al roerend op in een grote wokpan in wat olijfolie gedurende 4 minuten. Voeg nadien ca. 300 ml water toe en het bouillonblokje. Laat op middelhoogvuur 15 minuten koken tot al het water is opgenomen door de risotto. Gaat het water er te snel uit? Voeg tussendoor wat water toe. Te al dente op het einde? Voeg nog wat water toe en laat nog even langer koken.

4

Terwijl de risotto aan het koken is doe je wat olijfolie in een andere antikleef- of wokpan. Bak de sjalot glazig en pers de look erin uit. Voeg de pompoenblokjes en 50 ml water toe en laat al roerend aanstoven gedurende 15 minuten op middelhoogvuur. Voeg als laatste de hamblokjes eraan toe en roer om. Kruid goed met zout en tijm. Voor de kaneellovers; een vleugje kaneel past hier heerlijk bij!

5

Voeg de pompoen- en hamblokjesmix toe aan de risotto. Smakelijk!

Notes

Pompoenrisotto met hamblokjes