Voor 2 personen (6stuks):

 1 stengel rabarber (enkel de stengel)
 100 g meel of bloem naar keuzeBoekweit-, spelt-, havermeel of spelt-, volkoren bloem
 150 ml (plantaardige) melk
 1 ei
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneelpoeder
 kokosolie om te bakken
1

Doe het meel/ de bloem samen met het bakpoeder, het ei, de kaneel en de melk in een kom en meng goed onder elkaar tot een beslag. Is het beslag iets te dik voeg dan nog wat melk eraan toe, is het iets te lopend voeg er dan nog wat meel/bloem aan toe.

2

Snijd de raberber in dunne schijfjes.

3

Verhit een tl kokosolie in een antikleefpan op een hoog vuur.

4

Neem een pollepel beslag en giet het op de pan. Laat het beslag aan beide zijde ongeveer 1,5 minuten bakken. Herhaal dit tot alle beslag op is.

Ingrediënten

 1 stengel rabarber (enkel de stengel)
 100 g meel of bloem naar keuzeBoekweit-, spelt-, havermeel of spelt-, volkoren bloem
 150 ml (plantaardige) melk
 1 ei
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneelpoeder
 kokosolie om te bakken

Aanwijzingen

1

Doe het meel/ de bloem samen met het bakpoeder, het ei, de kaneel en de melk in een kom en meng goed onder elkaar tot een beslag. Is het beslag iets te dik voeg dan nog wat melk eraan toe, is het iets te lopend voeg er dan nog wat meel/bloem aan toe.

2

Snijd de raberber in dunne schijfjes.

3

Verhit een tl kokosolie in een antikleefpan op een hoog vuur.

4

Neem een pollepel beslag en giet het op de pan. Laat het beslag aan beide zijde ongeveer 1,5 minuten bakken. Herhaal dit tot alle beslag op is.

Notes

Rabarberflensjes