Voor 1 taart van ca. 8 porties:



 150 g bloem/meel naar keuze
 3 el olijfolie
 100 ml water
 1 grote stengel rabarberJe kan ook kiezen voor appel, aardbei of mango
 1 tl kaneel
 5 druppels vanille extractof 1 el vanille suiker
 3 el agavesiroop of kokosbloesemsuiker

1

Verwarm de oven op 180 graden.
Doe het meel/de bloem in een kom. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed tot een vast deeg. Voeg naar believen nog wat meel (bloem) toe indien nodig (het mag wel nog licht plakkerig zijn). Laat het deeg 5 minuten rusten.

2

Schil de rabarberstengel en snijd in stukjes.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met wat meel of bloem. Maak je handen nat en spreid het deeg uit tot een platte ronde vorm met je handen (of deegrol). Doe in het midden de stukjes rabarber. Kruid met de kaneel. Plooi nu de randen van het deeg dicht zodat je een rond taartje krijgt. Giet op de rabarber nu de siroop (of besprenkel met kokosbloesemsuiker) en besprenkel met het vanille extract (of de suiker).

3

Zet 30 minuten in de oven. Laat nadien heel even afkoelen, want ze is het lekkerst lauw bij de thee!

Bewaartip: bewaar het taartje 3 dagen afgedekt in de koelkast.

4

Voor rabarberhatertjes: 1 grote appel, 10 aardbeien of 1 mango kan je gerust in de plaats van rabarber gebruiken.



Ingrediënten

 150 g bloem/meel naar keuze
 3 el olijfolie
 100 ml water
 1 grote stengel rabarberJe kan ook kiezen voor appel, aardbei of mango
 1 tl kaneel
 5 druppels vanille extractof 1 el vanille suiker
 3 el agavesiroop of kokosbloesemsuiker

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.
Doe het meel/de bloem in een kom. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed tot een vast deeg. Voeg naar believen nog wat meel (bloem) toe indien nodig (het mag wel nog licht plakkerig zijn). Laat het deeg 5 minuten rusten.

2

Schil de rabarberstengel en snijd in stukjes.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met wat meel of bloem. Maak je handen nat en spreid het deeg uit tot een platte ronde vorm met je handen (of deegrol). Doe in het midden de stukjes rabarber. Kruid met de kaneel. Plooi nu de randen van het deeg dicht zodat je een rond taartje krijgt. Giet op de rabarber nu de siroop (of besprenkel met kokosbloesemsuiker) en besprenkel met het vanille extract (of de suiker).

3

Zet 30 minuten in de oven. Laat nadien heel even afkoelen, want ze is het lekkerst lauw bij de thee!

Bewaartip: bewaar het taartje 3 dagen afgedekt in de koelkast.

4

Voor rabarberhatertjes: 1 grote appel, 10 aardbeien of 1 mango kan je gerust in de plaats van rabarber gebruiken.

Notes

Rabarbertaart met vanille