Voor 1 cake (10 porties):




 250 g ricotta
 4 eieren
 120 g biologische (room)boter
 150 g kokosbloesemsuiker
 120 g bloem of meel
 120 g amandelmeel
 4 el suikervrije confituurik gebruik effi
 amandelschaafsel
 bakspray of olie voor de bakvorm

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Doe de kokosbloesemsuiker samen met de boter in een keukenrobot en roer 5 minuten tot een dik beslag. Heb je geen keukenrobot? Smelt dat de boter en roer dit onder de kokosbloesemsuiker.

3

Scheid de eidooiers van het eiwit en vang beiden apart op in kommetjes. Voeg nu de eidooiers bij het boter-suikermengsel en meng terug onder elkaar door (met de hand of de keukenrobot op een zachte stand). Zorg ervoor dat de eidooiers goed zijn opgenomen.

4

Voeg de bloem en het amandelmeel toe en roer opnieuw door elkaar (met de hand of de keukenrobot op een zachte stand). Voeg als laatste de ricotta toe en roer door elkaar tot een lichtbruin beslag. Laat even rusten.

5

Klop de eiwitten op tot een vast schuim. Als het stijf is meng je het eiwit onder het beslag door tot een smeuïge massa.

6

Vet een bakvorm in. Schep 1/2 van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de confituur. Bedek opnieuw met beslag. Verdeel er het amandelschaafsel overheen. Zet 45 minuten in de oven.

7

Laat afkoelen en serveer bij de thee of koffie. MMHHMMMM!



Ingrediënten

 250 g ricotta
 4 eieren
 120 g biologische (room)boter
 150 g kokosbloesemsuiker
 120 g bloem of meel
 120 g amandelmeel
 4 el suikervrije confituurik gebruik effi
 amandelschaafsel
 bakspray of olie voor de bakvorm

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Doe de kokosbloesemsuiker samen met de boter in een keukenrobot en roer 5 minuten tot een dik beslag. Heb je geen keukenrobot? Smelt dat de boter en roer dit onder de kokosbloesemsuiker.

3

Scheid de eidooiers van het eiwit en vang beiden apart op in kommetjes. Voeg nu de eidooiers bij het boter-suikermengsel en meng terug onder elkaar door (met de hand of de keukenrobot op een zachte stand). Zorg ervoor dat de eidooiers goed zijn opgenomen.

4

Voeg de bloem en het amandelmeel toe en roer opnieuw door elkaar (met de hand of de keukenrobot op een zachte stand). Voeg als laatste de ricotta toe en roer door elkaar tot een lichtbruin beslag. Laat even rusten.

5

Klop de eiwitten op tot een vast schuim. Als het stijf is meng je het eiwit onder het beslag door tot een smeuïge massa.

6

Vet een bakvorm in. Schep 1/2 van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de confituur. Bedek opnieuw met beslag. Verdeel er het amandelschaafsel overheen. Zet 45 minuten in de oven.

7

Laat afkoelen en serveer bij de thee of koffie. MMHHMMMM!

Notes

Ricotta confituur cake