Voor 2 personen (4 pasteitjes):
Verwarm de oven voor op 220 C°.
Snijd de rode peper in twee, verwijder zaadjes en snijd fijn.
Doe de tomaten in een ovenschaal en prik ze allemaal in met een vork. Voeg de rode peper toe, 2 el olijfolie, de zoetstof en zout. Meng en zet 20 min in de oven.
Hak de spinazie grof. Meng de cottage cheese met de grofgehakte spinazie, 50g grana padano, peper en zout.
Klop de eieren los met wat tijm, peper en zout in een schaal die minstens even groot is als de vellen rijstpapier. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Dompel 1 vel rijstpapier in het losgeklopte ei en leg het in een hoek van de ovenplaat. Schep ¼ van de spinazievulling in het midden van het rijstpapier, in de vorm van een vierkant, en plooi de randen erover. Maak 4 vellen rijstpaper op dezelfde manier en bak ze 20 min in de oven (op 220 C°).
Mix de tomaten en de rode peper fijn met 3 el olijfolie en de xeresazijn/soja saus. Breng verder op smaak.
OPTIONEEL voor de pesto: mix de basilicumblaadjes fijn met 4 el olijfolie en 50g grana padano en breng verder op smaak. Te dik? Voeg nog wat olie toe.
Serveer de rijstpasteitjes met de tomatensaus en eventueel de (verse) pesto.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 220 C°.
Snijd de rode peper in twee, verwijder zaadjes en snijd fijn.
Doe de tomaten in een ovenschaal en prik ze allemaal in met een vork. Voeg de rode peper toe, 2 el olijfolie, de zoetstof en zout. Meng en zet 20 min in de oven.
Hak de spinazie grof. Meng de cottage cheese met de grofgehakte spinazie, 50g grana padano, peper en zout.
Klop de eieren los met wat tijm, peper en zout in een schaal die minstens even groot is als de vellen rijstpapier. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Dompel 1 vel rijstpapier in het losgeklopte ei en leg het in een hoek van de ovenplaat. Schep ¼ van de spinazievulling in het midden van het rijstpapier, in de vorm van een vierkant, en plooi de randen erover. Maak 4 vellen rijstpaper op dezelfde manier en bak ze 20 min in de oven (op 220 C°).
Mix de tomaten en de rode peper fijn met 3 el olijfolie en de xeresazijn/soja saus. Breng verder op smaak.
OPTIONEEL voor de pesto: mix de basilicumblaadjes fijn met 4 el olijfolie en 50g grana padano en breng verder op smaak. Te dik? Voeg nog wat olie toe.
Serveer de rijstpasteitjes met de tomatensaus en eventueel de (verse) pesto.
Geef een reactie