Voor 2 personen (4 pasteitjes):




Voor de pateitjes
 2 eieren
 60 g verse spinazie
 4 vellen rijstpapier
 400 g cottage cheese
 50 g geraspte grana padano
 scheut olijfolie, peper, tijm en zeezout
Voor de pittige tomatensaus:
 250 g kerstomaten
 ½ rode peper
 5 el olijfolie en snufje zout
 1 tl zusto suikervervanger, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
 1 el xeresazijn of sojasaus
Voor de pesto (optioneel):
 1 bussel basilicum
 50 g grana padano
 4 el olijfolie

1

Verwarm de oven voor op 220 C°.

2

Snijd de rode peper in twee, verwijder zaadjes en snijd fijn.

3

Doe de tomaten in een ovenschaal en prik ze allemaal in met een vork. Voeg de rode peper toe, 2 el olijfolie, de zoetstof en zout. Meng en zet 20 min in de oven.

4

Hak de spinazie grof. Meng de cottage cheese met de grofgehakte spinazie, 50g grana padano, peper en zout.

Klop de eieren los met wat tijm, peper en zout in een schaal die minstens even groot is als de vellen rijstpapier. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Dompel 1 vel rijstpapier in het losgeklopte ei en leg het in een hoek van de ovenplaat. Schep ¼ van de spinazievulling in het midden van het rijstpapier, in de vorm van een vierkant, en plooi de randen erover. Maak 4 vellen rijstpaper op dezelfde manier en bak ze 20 min in de oven (op 220 C°).

5

Mix de tomaten en de rode peper fijn met 3 el olijfolie en de xeresazijn/soja saus. Breng verder op smaak.

OPTIONEEL voor de pesto: mix de basilicumblaadjes fijn met 4 el olijfolie en 50g grana padano en breng verder op smaak. Te dik? Voeg nog wat olie toe.

6

Serveer de rijstpasteitjes met de tomatensaus en eventueel de (verse) pesto.



Categorie

Ingrediënten

Voor de pateitjes
 2 eieren
 60 g verse spinazie
 4 vellen rijstpapier
 400 g cottage cheese
 50 g geraspte grana padano
 scheut olijfolie, peper, tijm en zeezout
Voor de pittige tomatensaus:
 250 g kerstomaten
 ½ rode peper
 5 el olijfolie en snufje zout
 1 tl zusto suikervervanger, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
 1 el xeresazijn of sojasaus
Voor de pesto (optioneel):
 1 bussel basilicum
 50 g grana padano
 4 el olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 220 C°.

2

Snijd de rode peper in twee, verwijder zaadjes en snijd fijn.

3

Doe de tomaten in een ovenschaal en prik ze allemaal in met een vork. Voeg de rode peper toe, 2 el olijfolie, de zoetstof en zout. Meng en zet 20 min in de oven.

4

Hak de spinazie grof. Meng de cottage cheese met de grofgehakte spinazie, 50g grana padano, peper en zout.

Klop de eieren los met wat tijm, peper en zout in een schaal die minstens even groot is als de vellen rijstpapier. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olie. Dompel 1 vel rijstpapier in het losgeklopte ei en leg het in een hoek van de ovenplaat. Schep ¼ van de spinazievulling in het midden van het rijstpapier, in de vorm van een vierkant, en plooi de randen erover. Maak 4 vellen rijstpaper op dezelfde manier en bak ze 20 min in de oven (op 220 C°).

5

Mix de tomaten en de rode peper fijn met 3 el olijfolie en de xeresazijn/soja saus. Breng verder op smaak.

OPTIONEEL voor de pesto: mix de basilicumblaadjes fijn met 4 el olijfolie en 50g grana padano en breng verder op smaak. Te dik? Voeg nog wat olie toe.

6

Serveer de rijstpasteitjes met de tomatensaus en eventueel de (verse) pesto.

Notes

Rijstpasteitjes met cottage cheese en spinazie