Voor 2 personen




 8 krielaardappels
 200 g groene asperges
 300 g tonijn in blik (uitgelekt gewicht)
 1 rode ui
 2 scheppen mayonaise (fijne kruiden) of yoghinaise
 olijfolie, rozemarijn, peper en zout
 Optioneel: verse rucola

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Snijd de krieltjes in twee. Doe in een ovenschaal en besprenkel met flink wat olie. Kruid met rozemarijn, peper en zout. Zet 30 minuten in de oven.

3

Laat het blikje tonijn uitlekken. Pel de rode ui en snijd in ringen. Verhit in een antiaanbakpan wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de asperges gedurende 6à8 minuten al schudden op. Er mag nog wat 'beet' in zitten.

4

Haal de krieltjes uit de oven en serveer op borden. Voeg de asperges, de rode ui-ringen, tonijn toe en kruid met peper en zout. Voeg nog een eetlepel mayo of yoghinaise toe. Werk eventueel nog af met nog wat extra rucola en klaar!



Ingrediënten

 8 krielaardappels
 200 g groene asperges
 300 g tonijn in blik (uitgelekt gewicht)
 1 rode ui
 2 scheppen mayonaise (fijne kruiden) of yoghinaise
 olijfolie, rozemarijn, peper en zout
 Optioneel: verse rucola

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Snijd de krieltjes in twee. Doe in een ovenschaal en besprenkel met flink wat olie. Kruid met rozemarijn, peper en zout. Zet 30 minuten in de oven.

3

Laat het blikje tonijn uitlekken. Pel de rode ui en snijd in ringen. Verhit in een antiaanbakpan wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de asperges gedurende 6à8 minuten al schudden op. Er mag nog wat 'beet' in zitten.

4

Haal de krieltjes uit de oven en serveer op borden. Voeg de asperges, de rode ui-ringen, tonijn toe en kruid met peper en zout. Voeg nog een eetlepel mayo of yoghinaise toe. Werk eventueel nog af met nog wat extra rucola en klaar!

Notes

Salade van gebakken krieltjes, asperges en tonijn