Voor 2 personen:
Verwarm de oven op 220 graden. Smeer de pitabroodjes in met olijfolie en bak ze 5 minuten.
Snijd de halloumi (berlloumi) in plakjes. Bak de halloumi in een antikleefpan in een beetje olijfolie goudbruin aan beide zijden. Doe dit eerst op middelhoog vuur en verhoog nog even op het einde het vuur zodat het extra krokant wordt.
Kuis en rasp de wortel. Snijd het 'kontje' van de kolf witloof eraf en snijd in twee. Verwijder het harde gedeelte (het hartje) en snijd in snippers. Haal de pitjes uit de granaatappel (dit gaat simpel als je de granaatappel in 4 snijd en dan in een kom met water de pitjes eruit duwt).
Serveer de snippers witloof met de halloumi, geraspte wortel, granaatappel en de gebakken haloumi. Giet er een flinke scheut balsamicoazijn overheen. Eet er het krokant gebakken pitabroodje bij.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 220 graden. Smeer de pitabroodjes in met olijfolie en bak ze 5 minuten.
Snijd de halloumi (berlloumi) in plakjes. Bak de halloumi in een antikleefpan in een beetje olijfolie goudbruin aan beide zijden. Doe dit eerst op middelhoog vuur en verhoog nog even op het einde het vuur zodat het extra krokant wordt.
Kuis en rasp de wortel. Snijd het 'kontje' van de kolf witloof eraf en snijd in twee. Verwijder het harde gedeelte (het hartje) en snijd in snippers. Haal de pitjes uit de granaatappel (dit gaat simpel als je de granaatappel in 4 snijd en dan in een kom met water de pitjes eruit duwt).
Serveer de snippers witloof met de halloumi, geraspte wortel, granaatappel en de gebakken haloumi. Giet er een flinke scheut balsamicoazijn overheen. Eet er het krokant gebakken pitabroodje bij.
Geef een reactie