Voor 2 personen:

 3 aardappelen
 ½ savooi
 1 potje ricotta
 200 gr champignons naar keuze
 olijfolie
 peper en zout
1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook ze gaar in water met wat zout. Was ook de savooi en snijd in grove stukken. Vul een kookpot met een bodempje water en kook de savooi gedurende 5 minuten plat.

2

Bak de champignons kort op in wat olijfolie op een antikleefpan.

3

Giet de aardappels af. Pureer de aardappelen met de savooi en de ricotta tot een smeuïge puree. Kruid af met peper en zout.

4

Serveer met de champignons.

Ingrediënten

 3 aardappelen
 ½ savooi
 1 potje ricotta
 200 gr champignons naar keuze
 olijfolie
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook ze gaar in water met wat zout. Was ook de savooi en snijd in grove stukken. Vul een kookpot met een bodempje water en kook de savooi gedurende 5 minuten plat.

2

Bak de champignons kort op in wat olijfolie op een antikleefpan.

3

Giet de aardappels af. Pureer de aardappelen met de savooi en de ricotta tot een smeuïge puree. Kruid af met peper en zout.

4

Serveer met de champignons.

Notes

Savooipuree met ricotta en champignons